Αρχική » Ρωσικό κρατικό ΜΜΕ: “Έρχεται σύγκρουση στο Αιγαίο – Οι ΗΠΑ θα θυσιάσουν τα ελληνικά νησιά για χάρη της Τουρκίας”

Ρωσικό κρατικό ΜΜΕ: “Έρχεται σύγκρουση στο Αιγαίο – Οι ΗΠΑ θα θυσιάσουν τα ελληνικά νησιά για χάρη της Τουρκίας”

από admin
“Μετά τους Κούρδους, έρχεται η σειρά της Ελλάδας καθώς οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να να θυσιάσουν τα ελληνικά νησιά για χάρη της παραμονής της Τουρκίας

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά


“Μετά τους Κούρδους, έρχεται η σειρά της Ελλάδας καθώς οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να να θυσιάσουν τα ελληνικά νησιά για χάρη της παραμονής της Τουρκίας στην Συμμαχία του ΝΑΤΟ” αναφέρουν οι Ρώσοι προχωρώντας σε ανάλυση της κατάστασης στο Αιγαίο.

Μεγάλο ρωσικό κρατικό ΜΜΕ μιλά για σύγκρουση στο Αιγαίο λόγω της θέλησης της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια. Παράλληλα τονίζει πως στην διαπραγμάτευση που θα ακολουθήσει οι ΗΠΑ θα θυσιάσουν τα ελληνικά νησιά…

Προειδοποίηση ή προβοκάτσια των Ρώσων; Το γεγονός ότι το δημοσίευμα προέρχεται από ρωσικό κρατικό ΜΜΕ πρέπει να προβληματίσει καθώς απηχεί απόψεις του Κρεμλίνου.

Το δημοσίευμα έχει τίτλο: “Η Δύση παρέδωσε τους Κούρδους στον Ερντογάν. Η επόμενη είναι η Ελλάδα”. Ας δούμε τι αναφέρει:

Η Δύση παρέδωσε τους Κούρδους στον Ερντογάν- Ακολουθεί η Ελλάδα

“Η αλλαγή της θέσης της Τουρκίας στο θέμα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ήταν θέμα χρόνου. Λίγοι περίμεναν ότι θα συμβεί τόσο σύντομα, αλλά υπήρχε ακόμη λιγότερη αμφιβολία ότι ήταν αναπόφευκτο. Και με μεγαλύτερη ανησυχία αυτά τα γεγονότα παρατηρούνται όχι μόνο στο Κουρδιστάν και την κουρδική διασπορά, αλλά και στην Ελλάδα.

Το περασμένο Σάββατο, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ανέφεραν τη σύλληψη ενός κατασκόπου, του Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος εργαζόταν για τους Έλληνες ομολόγους τους. Φέρεται ότι ο επιχειρηματίας, υπό το πρόσχημα εμπορικών δραστηριοτήτων, μάθαινε και μετέφερε στην Αθήνα πληροφορίες για τον τουρκικό στρατό, τους Σύρους πρόσφυγες στη χώρα και τους υποστηρικτές της FETÖ.

Αυτό δεν είναι το πρώτο και όχι το τελευταίο σκάνδαλο κατασκοπείας, αλλά το γεγονός ότι και οι δύο χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ, του στρατιωτικού οργανισμού που προσωποποιεί την ενότητα της (προσφάτως αμφισβητούμενης) Δύσης απέναντι σε οποιαδήποτε (πρόσφατα κυρίως ρωσική) απειλή, κάνει τη κατάσταση ιδιαίτερα πικρή.

Γενικότερα, η αντιπαράθεση Τουρκίας-Ελλάδας διαρκεί περισσότερο από έναν αιώνα. Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες που έχουν ήδη ξεχάσει η Αθήνα για το πώς επιτεύχθηκε η ανεξαρτησία της χώρας με τις προσπάθειες όχι μόνο του ελληνικού αλλά και του ρωσικού στρατού – η Ειρήνη της Αδριανούπολης, η οποία de facto εξασφάλισε την ανεξαρτησία της Ελλάδας, ήταν το αποτέλεσμα. του πολέμου μεταξύ της Ρωσικής και της Οθωμανικής αυτοκρατορίας το 1828-1829. Μας ενδιαφέρουν πολύ περισσότερο τα γεγονότα των τελευταίων δεκαετιών.

Η ωρολογιακή βόμβα που άφησε προσεκτικά η Βρετανία με τη μορφή του Κυπριακού εμποδίζει την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας εδώ και σχεδόν 40 χρόνια.

Εκμεταλλευόμενη το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1974 στην Κύπρο (το οποίο υποστηρίχθηκε από την Ελλάδα), η Τουρκία πήρε τον έλεγχο του βόρειου τμήματος του νησιού. Αυτή η συγκυρία λειτουργεί ως σοβαρό εμπόδιο στο δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η ίδια μέλος της ΕΕ, αλλά η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει την κυβέρνηση στη Λευκωσία.

Εξάλλου, το 2014 το ΕΔΑΔ διέταξε την τουρκική πλευρά να πληρώσει στους Κύπριους συνολικά 90 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που αρνήθηκε η κυβέρνηση Ερντογάν. Μετά από αυτό, άλλαξε επανειλημμένα τη θέση του για το πρόβλημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης: είτε δήλωνε ότι η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται πλέον για αυτό, είτε χαρακτήρισε στρατηγικό στόχο την ένταξη στην ΕΕ – εξάλλου είναι 23 χρόνια στο καθεστώς της υποψήφιας χώρας.

Θα θυσιάσουν και την Ελλάδα

Και οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγκάζονται να παρακολουθούν καθώς τέτοιες ενέργειες απειλούν την ενότητα της Δύσης, όπως λένε, “δεν είναι η ώρα να χτυπήσουν στο κεφάλι”. Και μην σας ενδιαφέρει τι λένε.

Η Αμερική και οι σύμμαχοί της βλέπουν τις αξίες της Άγκυρας, της Στοκχόλμης και του Ελσίνκι ως διαπραγματευτικό χαρτί σε αυτή τη συμφωνία, γιατί από την απόρριψη των εφήμερων ιδανικών μπορεί κανείς να αποκομίσει αρκετά υλικά οφέλη.

Αλλά στην Αθήνα καταλαβαίνουν ότι τα συμφέροντά τους μπορεί να γίνουν το επόμενο χαρτί με αντάλλαγμα την πίστη του Ερντογάν” καταλήγει το Ria Novosti.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards