Αρχική » Συναγερμός στη Μεσόγειο – Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο φέρεται να πλησιάζει την Ιταλία

Συναγερμός στη Μεσόγειο – Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο φέρεται να πλησιάζει την Ιταλία

από admin
Συναγερμός στη Μεσόγειο – Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο φέρεται να πλησιάζει την Ιταλία.Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο φέρεται στη Μεσόγειο κοντά την Ιταλία, όπως μεταδίδει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος «Naval News».

Συναγερμός έχει σημάνει στη Μεσόγειο, καθώς σύμφωνα με την Bild, η οποία επικαλείται την ιστοσελίδα «Naval News», Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο έχει καταπλεύσει στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα κοντά στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Bild, δεν είναι σαφές πόσο διάστημα βρίσκεται το Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο εν πλω και μάλιστα στη Μεσόγειο.

Κατά το «Naval News», το ρωσικό υποβρύχιο που εντοπίστηκε μεταξύ Μάλτας και Σικελίας, ενδέχεται να είναι ο αντικαταστάτης του ρωσικού αντιτορπιλικού «Marshal Ustinov», το οποίο βρισκόταν στη Μεσόγειο μέχρι τις 24 Αυγούστου.

Ωστόσο, πλέον το «Marshal Ustinov» βρίσκεται ανάμεσα από τη Βρετανία και την Ιρλανδία, συνοδευόμενο από το αντιτορπιλικό «Vice-Admiral Kulakov», ενώ εικάζεται πως η παρουσία του στην συγκεκριμένη περιοχή ενδεχομένως να είναι μια προσπάθεια αντιπερισπασμού από την παρουσία του ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου ανοιχτά της Ιταλίας.

 
 

Το «Naval News» ισχυρίζεται ότι πρόκειται για ρωσικό επιθετικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο τύπου «SSN» ή υποβρύχιο, εξοπλισμένο με πυραύλους Cruise, που επιχειρεί κοντά στην Ιταλία.

To NATO έχει ήδη στρέψει την προσοχή του προς το υποβρύχιο, ενώ το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει πως και παλαιότερα η Ρωσία είχε αναπτύξει πυρηνικά υποβρύχια στη Μεσόγειο, αλλά όχι συχνά. Ωστόσο, πλέον οι συνθήκες έχουν αλλάξει καθώς τόσο ο πόλεμος στην Ουκρανία όσο και οι τεταμένες σχέσεις Κοσόβου – Σερβίας δημιουργούν σοβαρές εστίες έντασης.

Το δημοσίευμα συνεχίζει λέγοντας πως «το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο φαίνεται να παίζει τη “γάτα με το ποντίκι” με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο».

   

Αναφέρει, δε, πως «η συσσώρευση δυνάμεων του ρωσικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα ως μέρος της εισβολής στην Ουκρανία είναι γνωστή. Λιγότερο συχνά συζητείται η σχετική συσσώρευση στη Μεσόγειο, η οποία θεωρείται ως η εξωτερική άμυνα για τις επιχειρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα».

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards