Αρχική » Σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην Πολωνία για πυρηνική επίθεση: Διαταγή Πούτιν να ανοίξουν τα σιλό – Εκτόξευση RS-28 Sarmat λόγω Moskva!

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην Πολωνία για πυρηνική επίθεση: Διαταγή Πούτιν να ανοίξουν τα σιλό – Εκτόξευση RS-28 Sarmat λόγω Moskva!

από admin

Η Πολωνία έχει καταρτίσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης με σκοπό την διασφάλιση της συνέχισης της κυβέρνησης και του πολέμου σε περίπτωση που η χώρα δεχτεί πυρηνική επίθεση από την Ρωσία.


Η αποκάλυψη έγινε από τον πρώην υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Κρίστοφερ Μίλερ, κατά την διάρκεια συνάντησης του με Πολωνούς Αξιωματούχους.

Επί της ουσίας μιλάμε για “κόκκινο συναγερμό” στην Πολωνία. Ποτέ άλλοτε δεν φτάσαμε τόσο κοντά ώστε να εφαρμοστούν σχέδια έκτακτης ανάγκης που αφορούν πυρηνικό βομβαρδισμό.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί πολλά ερωτηματικά καθώς ο πρώτος που μίλησε εδώ και καιρό για πυρηνικό πλήγμα κατά της Πολωνίας ήταν ο Στρατηγός Wesley Clark, ο οποίος υπηρέτησε ως Διοικητής της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ/Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής στην Ευρώπη.

Πλέον δημιουργείται το εύλογο ερώτημα, τι ακριβώς γνωρίζουν οι Αμερικανοί και από πότε;

Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες. Ρωσικές πληροφορίες κάνουν λόγο για δοκιμαστική εκτόξευση τις επόμενες ημέρες του διηπειρωτικού πυραύλου RS-28 Sarmat. Αυτό σημαίνει πως η Ρωσία θα έχει σε ετοιμότητα τις στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις. Άρα η “πυρηνική ασπίδα” θα είναι ενεργοποιημένη για οποιονδήποτε συμβατικό βομβαρδισμό ΝΑΤΟϊκών κονβόι.

Πολωνία: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για “πυρηνικό πλήγμα”
Ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ επί Ντόναλντ Ντραμπ, Κρίστοφερ Μίλερ, επέστρεψε από ένα ταξίδι 30 ωρών στην Ουκρανία κατά την διάρκεια του οποίου μίλησε με αρκετούς αξιωματούχους της χώρας. Στην συνέχεια αποκάλυψε τι συζητήσεις έγιναν.

Οι Ουκρανοί κατέστησαν σαφές ότι θέλουν πέντε τύπους εξοπλισμού από τη Δύση:

Συστήματα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, συστήματα αεράμυνας που μπορούν να χτυπήσουν αεροσκάφη σε μεγάλο ύψος, πολεμική αεροπορία, άρματα μάχης και μαχητικά.

Από τη συνομιλία του με πέντε ουκρανούς αξιωματούχους του Στρατού, της Άμυνας και των Μυστικών Υπηρεσιών, ο Μίλερ αποκάλυψε ότι το Κίεβο μεταβαίνει από ένα σχέδιο επιβίωσης τύπου “ανταρτοπολέμου και εξέγερσης” σε ένα σχέδιο που επικεντρώνεται σε μια μακροπρόθεσμη συμβατική μάχη.

«Μου λένε, «Δεν χρειαζόμαστε άλλα Javelins, δεν χρειαζόμαστε κανένα Stinger». Αυτό που χρειαζόμαστε είναι βαρύτερο εξοπλισμό» είπε ο Μίλερ.

Στην συνέχεια, ο Μίλερ έκανε επίσης μια στάση στη Βαρσοβία για να μιλήσει με Πολωνούς αξιωματούχους.

Ο Κρίστοφερ Μίλερ, πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, αποκάλυψε ότι η Πολωνία έχει λάβει μέτρα για να διασφαλίσει τη συνέχεια της κυβέρνησης (COG) σε περίπτωση που οι Ρώσοι εξαπολύσουν πυρηνική επίθεση στο πολωνικό έδαφος.

Κάποια στιγμή, ένας ανώτερος Πολωνός αξιωματούχος μίλησε αναλυτικά και για τη συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε περίπτωση που η Πολωνία χτυπηθεί με πυρηνικό όπλο.

Από αυτές τις συνομιλίες έγινε αντιληπτό το πόσο φοβάται η Πολωνία ότι θα δεχθεί επίθεση μαζί με τις χώρες της Βαλτικής από τη Ρωσία.

Η αίσθηση που είχε ο Μίλερ από τους Πολωνούς ήταν «αυτό είναι πραγματικά, πολύ σοβαρό».

«Αν πέσει η Ουκρανία, είμαστε οι επόμενοι», ήταν η κύρια φράση που άκουγε ο Μίλερ.

Ανοίγουν τα Σιλό: Εκτόξευση RS-28 Sarmat
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσία θα προχωρήσει σε δοκιμαστική εκτόξευση του RS-28 (15A28) Sarmat ICBM, o οποίος θα αντικαταστήσει τον σοβιετικό πύραυλο R-36M2 Voyevoda.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ ακύρωσαν ξανά τη δοκιμαστική εκτόξευση του ICBM LGM-30G Minuteman III (“Minuteman-3”).

Ρωσικές πληροφορίες αναφέρουν πως έως τις 24 Απριλίου, θα γίνει δοκιμαστική εκτόξευση Sarmat ICBM από το Plesetsk στην περιοχή του Αρχάγγελσκ με τελικό προορισμό το πεδίο εκπαίδευσης Kura στην Καμτσάτκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πληροφορία αυτή διοχετεύτηκε στα ρωσικά ΜΜΕ αμέσως μετά την απώλεια του καταδρομικού Moskva.

Oι Ρώσοι σημειώνουν πως “δεν υπάρχει λόγος να ακολουθηθεί το παράδειγμα των ΗΠΑ που ακύρωσαν τις δοκιμαστικές εκτοξεύσεις του Minuteman III δύο φορές τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους με το πλασματικό πρόσχημα της «μη κλιμάκωσης» της κατάστασης. Η εκτόξευση είναι απλώς απαραίτητη για έναν πλήρη επανεξοπλισμό.

Εξάλλου, στις 7 Απριλίου, η Υπηρεσία Προηγμένων Προγραμμάτων Άμυνας (DARPA) του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ αποκάλυψε πως έλαβε χώρα επιτυχημένη δοκιμή ενός ακόμη πυραύλου HAWC”.

Το στρατηγικό όπλο RS-28 Sarmat – Με κεφαλή MIRV
Ο διηπειρωτικός πύραυλος Sarmat αντικαθιστά τους РС-20В Satan. Οι εργασίες ανάπτυξης του νέου πυραύλου ξεκίνησαν το 2009.

Ο RS-28 Sarmat (κωδική ονομασία NATO SS-X-29 ή SS-X-30) διαθέτει κινητήρα υγρών καυσίμων και μπορεί να φέρει κεφαλή MIRV. Είναι ένα από τα έξι νέα ρωσικά στρατηγικά όπλα που παρουσίασε ο B.Πούτιν το 2018.

Ο Sarmat μπορεί να φέρει οπλικό φορτίο μέχρι 10 τόνων με 10 βαριές ή 15 ελαφρύτερες κεφαλές MIRV ή 3 πολυηχητικά βλήματα Avangard (HGV)ή συνδυασμό όλων των παραπάνω.

Διαθέτει αντίμετρα για την αντιμετώπιση της εχθρικής αεράμυνας ενώ δεν εντοπίζεται εύκολα από τα αμερικανικά μέσα επιτήρησης και τα αμυντικά συστήματα.

Ο Sarmat σχεδιάστηκε ειδικά για να διεισδύσει σε οποιοδήποτε τρέχον ή μελλοντικό σύστημα βαλλιστικής άμυνας (Ballistic Missile Defence – BMD).

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η εντυπωσιακή εμβέλεια του βλήματος αγγίζει τα 18.000 χιλιόμετρα.

Τέλος, η προετοιμασία εκτόξευσης του συστήματος RS-28 Sarmat είναι κάτω από 60 δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας ένα πολύ αυτοματοποιημένο σύστημα το οποίο σημαίνει ότι σε ελάχιστο χρόνο μπορεί να πυροδοτηθεί για να πλήξει τον εχθρό.

Οι Ρώσοι σκοπεύουν επίσης να προστατεύσουν τον RS-28 Sarmat με τα νέα συστήματα αεράμυνας S-500.

   

warnews247

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards