Αρχική » Σε σοβαρή κατάσταση το 9ο κρούσμα του κορονοϊού

Σε σοβαρή κατάσταση το 9ο κρούσμα του κορονοϊού

από admin
Άλλα 21 κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για άτομα που συμμετείχαν στην εκδρομή στους Άγιου Τόπους.

Ο 66χρονος μεταφέρθηκε διασωληνωμένος και θα μπει στην εντατική
Με έντονη ανησυχία παρακολουθείται το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού που ανιχνεύθηκε στην Πάτρα.

Ο 66χρονος σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο πρώτος που πάσχει από τον συγκεκριμένο ιό στην χώρα μας και η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ασθενής σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε διασωληνωμένος σε ειδικό θάλαμο και γίνεται λόγος για προσπάθεια να μπει στην εντατική κάτι που αποδεικνύει ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα.Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, όπως έκανε γνωστό ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο 66χρονος, που είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πρώτα πήγε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού. Βάσει αυτής εισήχθη σε παθολογική κλινική, καθώς η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό.Στα δύο εικοσιτετράωρα της νοσηλείας του στην Παθολογική είναι δεδομένο ότι έχει έρθει σε επαφή με μεγάλο αριθμό ατόμων (ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και συνοδοί).

Θυμίζουμε ότι ο 66χρονος κατάγεται από περιοχή της Ηλείας και είχε ταξιδέψει με γκρουπ σε εκδρομή στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο. Οι συνταξιδιώτες του περιλαμβάνονται στα πρόσωπα που «ιχνηλατούνται» από τον ΕΟΔΥ και κατάγονται όλοι από την Αμαλιάδα.

Είναι χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της υπόθεσης πως εκτάκτως μεταβαίνει στην Πάτρα ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Στο μεταξύ, το πρωί ανακοινώθηκε, από το υπουργείο Υγείας, το όγδοο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του πέμπτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Το περιστατικό ανιχνεύθηκε κατά την διάρκεια ιχνηλάτησης επαφών του 5ου κρούσματος από τον ΕΟΔΥ και ήταν σε αυστηρή κατ’ οίκον απομόνωση.Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards