Αρχική » Σεισμός: Τι συμβαίνει;- 27 δονήσεις μέσα σε 24 ώρες κοντά στα Καλάβρυτα – Τι γράφει ο Άκης Τσελέντης

Σεισμός: Τι συμβαίνει;- 27 δονήσεις μέσα σε 24 ώρες κοντά στα Καλάβρυτα – Τι γράφει ο Άκης Τσελέντης

από admin
ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Σεισμική δόνηση στη Θεσσαλονίκη

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι τις τελευταίες 24ώρες έχουν καταγραφεί 27 σεισμοί κοντά στα Καλάβρυτα, σύμφωνα με ανάρτηση του σεισμολόγου Άκη Τσελέντη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Τσελέντης πρόκειται για μετασεισμική δραστηριότητα μετά το σεισμό των 2,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας. Οι μετασεισμοί που έχουν καταγραφεί σύμφωνα με τον σεισμολόγο είναι μέρος της αυξημένης σεισμικής δράσης που παρατηρούμε τους τελευταίους τρεις μήνες στο Δυτικό Κορινθιακό.“Ζούμε σε μία σεισμογενή χώρα και οφείλουμε όλοι να λαμβάνουμε αντισεισμικά μέτρα”
Ειδικότερα, ο κ. Τσελέντης στην ανάρτησή του αναφέρει τα εξής:

“Τις τελευταίες 24 ώρες περίπου (από τα ξημερώματα της Δευτέρας), υπάρχει μια αυξημένη μικροσεισμική δραστηριότητα, στη περιοχή ανατολικά των Καλαβρύτων (~12 km), μεταξύ Ακράτας και Ζαρούχλας. Πρόκειται για 27 γεγονότα με μέγεθος γύρω στο 1.8. Ο μεγαλύτερος σεισμός είχε μέγεθος 2.6 και σημειώθηκε στις 22/03/2021@18:58 UTC.

Σας υπενθυμίζω και την αυξημένη σεισμική δράση που παρατηρούμε τους τελευταίους τρεις μήνες στο Δυτικό Κορινθιακό. Στο παρακάτω διάγραμμα η χρονική εξέλιξη φέρεται με χρωματική κλίμακα ενώ το μέγεθος της προκαλούμενης παραμορφώσεις αναπαρίσταται με το αντίστοιχο μήκος των βελών.

Το Γεωδυναμικό με το εκτεταμένο δίκτυο σεισμογράφων το οποίο έχει αναπτύξει στην περιοχή παρακολουθεί συνέχεια τα φαινόμενα και ενημερώνει τους αρμόδιους φορείς και όποτε απαιτείται και τους πολίτες μέσω των ΜΜΕ.

Ζούμε σε μία σεισμογενή χώρα και οφείλουμε όλοι να λαμβάνουμε τα γνωστά αντισεισμικά μέτρα τόσον οι πολίτες όσο και η πολιτεία (Δήμος, Περιφέρεια…)».

thetocLoading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards