Αρχική » Σεισμός: Ξέσπασε πόλεμος- Η εκτίμηση του Ακη Τσελέντη για σεισμό στη δυτική Ελλάδα που έβαλε φωτιές

Σεισμός: Ξέσπασε πόλεμος- Η εκτίμηση του Ακη Τσελέντη για σεισμό στη δυτική Ελλάδα που έβαλε φωτιές

από admin
Ακης Τσελέντης

Ο φόβος του Άκη Τσελέντη για ντόμινο σεισμών

Άγρια κόντρα έχει προκληθεί μετά τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ στην Πρέβεζα τα ξημερώματα της Τρίτης μεταξύ των σεισμολόγων

Ο Ακης Τσελέντης έστειλε τις προβλέψεις του (από την ομάδα ΒΑΝ) στην αρμόδια επιτροπή υπό τον Μακρόπουλο, οι οποίες απορρίφθηκαν με 19-1 από την επιτροπή.

«Η ομάδα ΒΑΝ δεν στέλνει πλέον τις εκτιμήσεις της στην Ελλάδα και ο λόγος είναι απλός, επειδή της την έχουν στημένη και όταν έκανε μια επιστημονική εκτίμηση αμέσως την διέρρεαν και δημιουργούσαν πανικό. Γι αυτό και τα στοιχεία δίνονται στο εξωτερικό», είπε ο Ακης Τσελέντης σήμερα το πρωί μιλώντας σε πρωινή εκπομπή.

Ο κ. Τσελέντης τόνισε πως όταν βλέπει μια περιοχή πολύ «διεγερμένη» κάνει μια προχωρημένη στατιστική ανάλυση για την ευρύτερη περιοχή εν προκειμένω στη δυτική Ελλάδα και όταν βλέπει εκεί κάποιες ανωμαλίες, ένα ντόμινο, δηλαδή, φαινομένων, προχωρά σε σχετική ενημέρωση. Ο κ. Τσελέντης, λοιπόν, έστειλε δεύτερη επιστολή προκειμένου να συγκληθεί η αρμόδια επιτροπή και να ληφθούν ανάλογα μέτρα. «Ο πρόεδρος της επιτροπής διέρρευσε την ενημέρωση και άρχισαν να γίνονται γελοίες ασκήσεις στη δυτική Ελλάδα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανικός», όπως είπε ο Ακης Τσελέντης.

Ο κ. Τσελέντης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρχει προσοχή τους επόμενους δυο μήνες στην περιοχή της δυτικής Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο διευθυντής Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, τόνισε ότι στη σύγκληση της επιτροπής αντί να συζητήσουν τις εκτιμήσεις του κ. Τσελέντη και τα θέματα του ΒΑΝ, ο πρόεδρος της επιτροπής Μακρόπουλος είπε ότι δεν θα συζητήσουν την αξιολόγηση των σημάτων ΒΑΝ, αλλά ενημέρωσε πως ο ίδιος και ο καθηγητής Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ, είχαν δώσει επιστολή στον γ.γ Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Χουλιάρας επισήμανε πως δεν έχουν καν στα χέρια τους την εισήγηση που έγινε.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards