Αρχική » Σελίν Ντιόν: Διαγνώστηκε με Stiff Person Syndrome-Ακυρώνει την ευρωπαϊκή της περιοδεία

Σελίν Ντιόν: Διαγνώστηκε με Stiff Person Syndrome-Ακυρώνει την ευρωπαϊκή της περιοδεία

από admin
Σελίν Ντιόν: Διαγνώστηκε με Stiff Person Syndrome-Ακυρώνει την ευρωπαϊκή της περιοδεία.Η Σελίν Ντιόν Διαγνώστηκε με Stiff Person Syndrome μια σπάνια, ανίατη νευρολογική ασθένεια Όπως ανακοίνωσε η Σελίν Ντιόν μέσα από ένα συγκλονιστικό βίντεο, η πάθηση αυτή αφήνει επηρεάζει τους μυς και κλειδώνει το σώμα σε άκαμπτες θέσεις, με αποτέλεσμα κάποιοι να μην μπορούν να περπατήσουν ή να μιλήσουν.

Η Σελίν Ντιόν Διαγνώστηκε με Stiff Person Syndrome μια σπάνια, ανίατη νευρολογική ασθένεια

Όπως ανακοίνωσε η Σελίν Ντιόν μέσα από ένα συγκλονιστικό βίντεο, η πάθηση αυτή αφήνει επηρεάζει τους μυς και κλειδώνει το σώμα σε άκαμπτες θέσεις, με αποτέλεσμα κάποιοι να μην μπορούν να περπατήσουν ή να μιλήσουν.

Όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail, αν και δεν υπάρχει θεραπεία για το σύνδρομο αυτό, υπάρχουν θεραπείες για την επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου, με την Ντιόν να αναφέρει ότι κάνει ό,τι μπορεί για να ελαχιστοποιήσει τα συμπτώματα.

Η 54χρονη τραγουδίστρια αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας της στους θαυμαστές της, με μια ανάρτηση στο Instagram, σημειώνοντας πως θα ακυρώσει την ευρωπαϊκή της περιοδεία, στην οποία είχε προγραμματίσει να εμφανιστεί και στην Ελλάδα.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο…

Σύμφωνα με το rarediseases

Το σύνδρομο Stiff-person Syndrome (SPS) είναι μια σπάνια επίκτητη νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από προοδευτική μυϊκή δυσκαμψία (ακαμψία) και επαναλαμβανόμενα επεισόδια επώδυνων μυϊκών σπασμών. Η μυϊκή ακαμψία συχνά παρουσιάζει διακυμάνσεις (δηλαδή, επιδεινώνεται και στη συνέχεια βελτιώνεται) και συνήθως εμφανίζεται μαζί με τους μυϊκούς σπασμούς.

 Οι σπασμοί μπορεί να εμφανιστούν τυχαία ή να προκληθούν από μια ποικιλία διαφορετικών γεγονότων, συμπεριλαμβανομένου ενός ξαφνικού θορύβου ή μιας ελαφριάς φυσικής επαφής. Στις περισσότερες περιπτώσεις, άλλα νευρολογικά σημεία ή συμπτώματα δεν εμφανίζονται.

 Η σοβαρότητα και η εξέλιξη του SPS ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, το SPS μπορεί ενδεχομένως να εξελιχθεί και να προκαλέσει δυσκολία στο περπάτημα και να επηρεάσει σημαντικά την ικανότητα ενός ατόμου να εκτελεί καθημερινές εργασίες ρουτίνας. Αν και η ακριβής αιτία του SPS είναι άγνωστη, πιστεύεται ότι είναι μια αυτοάνοση διαταραχή και μερικές φορές εμφανίζεται μαζί με άλλες αυτοάνοσες διαταραχές.

Το σύνδρομο Stiff-person έχει περιγραφεί στην ιατρική βιβλιογραφία με πολλά διαφορετικά, συγκεχυμένα ονόματα. Αρχικά περιγράφηκε ως σύνδρομο stiff-man, το όνομα άλλαξε για να αντικατοπτρίζει ότι η διαταραχή μπορεί να επηρεάσει άτομα οποιασδήποτε ηλικίας και οποιουδήποτε φύλου.

 Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα άτομα με την πάθηση είναι γυναίκες. Το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου θεωρείται από πολλούς ερευνητές ως ένα φάσμα ασθενειών που κυμαίνεται από τη συμμετοχή μιας μόνο περιοχής του σώματος έως μια διαδεδομένη, ταχέως προοδευτική μορφή που περιλαμβάνει επίσης συμμετοχή του εγκεφαλικού στελέχους και του νωτιαίου μυελού (PERM).

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards