Το μειονέκτημα της Τουρκίας παρά τα όσα διαβάσαμε σήμερα…
Στην 33η θέση βρίσκεται η Ελλάδα στην λίστα των χωρών με την μεγαλύτερη στρατιωτική ισχύ, σύμφωνα με την εξειδικευμένη στρατιωτική ιστοσελίδα «Global Firepower» για το 2020, σε αντιδιαστολή με την Τουρκία που βρίσκεται στην 11η θέση.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Επειδή η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στο θέμα εξοπλισμών. Οι Τούρκοι, κινούμενοι, πολυδιάστατα και εξυπνότερα, όχι μόνο έχουν αγοράσει χρήσιμα εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά κατασκευάζουν και τα δικά τους.

Πέρυσι, ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο ΥΠΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ έιχαν επιθεωρήσει τα νέα οχήματα της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας στην 14η Διεθνή Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας IDEF’19. Τα βλέμματα τότε είχε κλέψει το πρώτο τουρκικής κατασκευής τεθωρακισμένο όχημα, to ‘Pusat’ (Πουσάτ).Η Τουρκία, μια χώρα με μηδενικές δυνατότητες πριν μερικές δεκαετίες, ανακάλυψε τον τομέα της παραγωγής όπλων (έστω, σε κάποιες περιπτώσεις, με ανταλλακτικά και από άλλα κράτη) και στην συνέχεια της εμπορίας, κυρίως σε μουσουλμανικές χώρες και ισλαμιστές.

Η γείτονα έφτασε σήμερα να κατασκευάζει επιθετικά ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και να φιλοδοξεί να κατασκευάσει το δικό της μαχητικό 5ης γενιάς.

Σίγουρα, οι ειδήσεις είναι δυσάρεστες. Ούτε σε μας αρέσουν όλα αυτά, μην νομίζετε.

Οφείλουμε όμως να τα πούμε για να είναι γνωστά.
Υπάρχει ελπίδα;

Ναι, η απάντηση! Η Ελλάδα οφείλει να κινηθεί έξυπνα στο θέμα των εξοπλισμών, με άμεσες κινήσεις που θα αναβαθμίσουν άμεσα τις Ένοπλές μας Δυνάμεις, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική μας αεροπορία (θυμηθείτε ΕΔΩ) και φυσικά να απορρίψει τα πανάκριβα και προβληματικά F-35, τα οποία απέρριψε και η Άγκυρα.

Υπάρχει και κάτι άλλο που συνιστά πλεονέκτημα:

Η Τουρκία, τα όποια όπλα παράγει ή αγοράζει, δεν τα στρέφει μόνο κατά των Ελλήνων, αλλά και κατά άλλων γειτόνων που την απειλούν ή ενδέχεται να την απειλήσουν στο μέλλον (Κούρδοι, Συρία, Ρωσία-παρά τις ομαλές σχέσεις στην παρούσα φάση-, Αρμενία κ.α.). Αντίθετα, η Ελλάδα τα όπλα που έχει, τα στρέφει μόνο κατά της Τουρκίας, μοναδικής σοβαρής στρατιωτικής απειλής.

Για την ιστορία να πούμε πως στις πρώτες οκτώ θέσεις, με την μεγαλύτερη στρατιωτική ισχύ, βρίσκονται, πλέον, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στην 9η θέση βρίσκεται η Αίγυπτος, ενώ ακολουθούν Βραζιλία, Τουρκία, Ιταλία και Γερμανία.Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here