Αρχική » ΣΟΒΑΡΟ περιστατικό με ΕΚΑΜ & ΕΔ στον Έβρο: Προειδοποιητικά πυρά κατά των Özel Harekat

ΣΟΒΑΡΟ περιστατικό με ΕΚΑΜ & ΕΔ στον Έβρο: Προειδοποιητικά πυρά κατά των Özel Harekat

από admin
Επεισόδιο πήγαν να δημιουργήσουν οι Τούρκοι πριν λίγες ώρες στον ποταμό, όμως οι Ελληνικές Δυνάμεις άμεσα τους απώθησαν. Οι Τούρκοι ήθελαν να στήσουν προβοκάτσια

Επεισόδιο πήγαν να δημιουργήσουν οι Τούρκοι πριν λίγες ώρες στον ποταμό, όμως οι Ελληνικές Δυνάμεις άμεσα τους απώθησαν.

Οι Τούρκοι ήθελαν να στήσουν προβοκάτσια, όμως κάτι τέτοιο δεν τους βγήκε.

Τι αναφέρει το ρεπορτάζ
Μια από τις πρώτες κινήσεις των ανδρών της Ozel Harekat λίγες ώρες μετά τη μεταφορά τους στη συνοριογραμμή ήταν να κατέβουν στο ποτάμι και με φουσκωτή λέμβο να περάσουν και να προσεγγίσουν μια μικρή νησίδα η οποία δημιουργήθηκε από την πτώση της στάθμης του Έβρου.Η νησίδα εμβαδού ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται προς την Ελληνική πλευρά και αποτελεί έδαφος του οποίου τα κυριαρχικά δικαιώματα ανήκουν στην Ελλάδα.

Οι Τούρκοι αστυνομικοί έδεσαν γρήγορα ένα σχοινί σε δέντρο πάνω στη νησίδα και το άλλο του άκρο στην Τουρκική όχθη.

Στόχος τους προφανώς να ελέγξουν τα Ελληνικά αντανακλαστικά αλλά και να προετοιμάσουν πέρασμα για μετανάστες από την Τουρκική πλευρά προς το Ελληνικό έδαφος.

Οι Ozel Harekat όμως έγιναν άμεσα αντιληπτοί από περίπολο του Στρατού Ξηράς αλλά και από ακροβολισμένους άνδρες της ΕΚΑΜ, αναφέρει ο Κώστας Σαρικάς για το newpost.gr

Σήμανε συναγερμός με τους πάνοπλους φρουρούς του Έβρου να σπεύδουν στις όχθες του ποταμού και με βροχή προειδοποιητικών πυρών να αναγκάζουν τους Τούρκους αστυνομικούς σε άμεση αποχώρηση.Χαρακτηριστικό είναι ότι οι άνδρες της Οzel Harekat εγκατέλειψαν άρον άρον τη λαστιχένια λέμβο στις όχθες του ποταμού και τράπηκαν σε φυγή προς το Τουρκικό έδαφος. Έλληνες στρατιωτικοί πέρασαν άμεσα στη νησίδα και έκοψαν το σχοινί.

Ήταν μια από τις πρώτες προσπάθειες των ανδρών της Τουρκικής αστυνομίας να προκαλέσουν και να δημιουργήσουν επεισόδιο για να πάρουν άμεση απάντηση από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τους επίλεκτους αστυνομικούς της ΕΚΑΜ.

Ακολούθησε η προσπάθεια να γκρεμίσουν τον φράχτη με τεθωρακισμένο όχημα αλλά και μια σειρά από προκλήσεις έχοντας ως ‘’δούρειο ίππο’’ υποκινούμενους μετανάστες.

Οι Τουρκικές αρχές μάλιστα σε μια προσπάθεια να δείξουν παρουσία στην παρέμβρια περιοχή ενημέρωσαν ότι οι αστυνομικοί της Ozel Harekat θα πραγματοποιούν πλωτές περιπολίες.

Οι Τούρκοι αστυνομικοί εμφανίστηκαν με λέμβους την ώρα που πάνοπλοι Έλληνες τους παρακολουθούσαν “αόρατοι” με το δάχτυλο στη σκανδάλη.Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις οι γείτονες προχώρησαν μέσα στη νύχτα σε πυροβολισμούς με άσφαιρα πυρά σε μια προσπάθεια να ασκήσουν ψυχολογική πίεση στις Ελληνικές δυνάμεις.

Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις οι γείτονες προχώρησαν μέσα στη νύχτα σε πυροβολισμούς με άσφαιρα πυρά σε μια προσπάθεια να ασκήσουν ψυχολογική πίεση στις Ελληνικές δυνάμεις.

“Ψημένοι” όμως κυριολεκτικά μέσα στον Έβρο ποταμό οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων κάθε άλλο παρά κλονίστηκαν αντίθετα ψύχραιμα και αποφασιστικά συνέχισαν να περιπολούν στο ποτάμι.

Πόσο μάλλον οι σκληροτράχηλοι ΕΚΑΜίτες οι οποίοι διαθέτουν εκπαίδευση που ζηλεύουν ειδικές δυνάμεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Άλλωστε έχουν διακριθεί κατ’ επανάληψη σε σχολεία και συνεκπαιδεύσεις.

Το Πενταπόσταγμα επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά, καθώς πρώτοι χθες γράψαμε πως η Özel Harekat προσπάθησε να στήσει κρίση στον ποταμό Έβρο.Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards