SOS από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: Αποφύγετε το μαγείρεμα με αλουμινόχαρτο


Το βασικό πρόβλημα με το αλουμινόχαρτο είναι όταν ζεσταίνεται ή ψήνεται. Επιβαρυντικός παράγοντας αν η τροφή που περιέχει είναι ξινή ή πικάντικη και ψήνεται σε δυνατή φωτιά.

Μετά το ψήσιμο παραμένουν στην τροφή ίχνη αλουμινίου, ειδικά όταν το πιάτο περιλαμβάνει δυνατά υλικά, όπως το λεμόνι, ο χυμός ντομάτας, το λευκό κρασί ή και το αλάτι.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ τα 40 mg αλουμινίου ανά κιλό την ημέρα είναι η φυσιολογική ποσότητα πρόσληψης για το ανθρώπινο σώμα, αλλά μερικοί άνθρωποι καταναλώνουν πολύ περισσότερο από τα επιτρεπτά επίπεδα.

Η υψηλή θερμοκρασία ψηφίσματος καθιστά δυνατή την απελευθέρωση του μετάλλου που περιέχει το αλουμινόχαρτο, το οποίο στη συνέχεια απορροφάται από τον οργανισμό μέσω της τροφής.

Όπως επισημαίνει ο ΠΟΥ, η υπερβολική συγκέντρωση αλουμινίου στον εγκέφαλο συνδέεται στενά με νευρωτικές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ και μειώνει το σχηματισμό νέων κυττάρων.

   
Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here