Αρχική » Συναγερμός στη Ρουμανία – Μοιράζουν χάπια ιωδίου για τον κίνδυνο πυρηνικού ατυχήματος στην Ουκρανία

Συναγερμός στη Ρουμανία – Μοιράζουν χάπια ιωδίου για τον κίνδυνο πυρηνικού ατυχήματος στην Ουκρανία

από admin
Συναγερμός στη Ρουμανία – Μοιράζουν χάπια ιωδίου για τον κίνδυνο πυρηνικού ατυχήματος στην Ουκρανία

Εισήγηση χρήσης χημικού ή τακτικού πυρηνικού όπλου σε Β.Πούτιν- Η Ρουμανία μοιράζει χάπια ιωδίου σε εκατ. πολίτες!

Η κυβέρνηση της Ρουμανίας, που διαθέτει το αντιβαλλιστικό σύστημα Aegis, αποφάσισε να διανείμει επειγόντως χάπια ιωδίου στον πληθυσμό της χώρας καθώς πυκνώνουν πληροφορίες και σημάδια για επικείμενη χρήση χημικών ακόμη και τακτικών πυρηνικών όπλων από την Μόσχα.

Μάλιστα, Αμερικανοί Αξιωματούχοι υπηρεσιών Πληροφοριών πιστεύουν πως οι “ρωσικές δυνάμεις αποχωρούν από το Κίεβο λόγω μιας στρατηγικής ανασύνταξης και όχι αποχώρησης”.

Και τονίζουν – αυτό είναι το πιο σημαντικό- πως “εξετάζουν εξαιρετικά ανησυχητικές πληροφορίες που σχετίζονται με την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από το Κίεβο”

Οι Αμερικανοί Αξιωματούχοι δεν τόλμησαν να διευκρινίσουν τι εννοούν αλλά αμερικανικές πηγές συνδέουν την ρωσική υποχώρηση με ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων πράγμα που θα ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου.

Ρουμανία: Μοιράζουμε χάπια ιωδίου στον πληθυσμό
Ο υπουργός Υγείας της Ρουμανίας, Αλεξάντρου Ραφίλα, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση αποφάσισε να διανείμει χάπια ιωδίου στους κατοίκους της χώρας.

Στόχος αυτής της κίνησης είναι να τους «προετοιμάσει» για ένα ενδεχόμενο πυρηνικό συμβάν που θα συνδέεται με τη ρωσική εισβολή.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε εντελώς» αυτόν τον κίνδυνο και «γνωρίζουμε πως σε περίπτωση ενός ατυχήματος, δεν θα έχουμε τον χρόνο να διανείμουμε χάπια» δήλωσε.

«Δεν πρέπει να τα πάρει κανείς για προληπτικό λόγο», υπογράμμισε, ανακοινώνοντας την επικείμενη έναρξη μιας ενημερωτικής εκστρατείας.

“Αυτή την εβδομάδα διεξάγουμε μια εκστρατεία ενημέρωσης και, ξεκινώντας την επόμενη εβδομάδα, διανομή σε όλους όσους είναι επιλέξιμοι, κατ’ αρχήν στον πληθυσμό ηλικίας έως 40 ετών”, είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο υπουργός εξήγησε την ανάγκη διανομής αυτών των χαπιών, αναφερόμενος στην ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία, αλλά και στη «συλλογική μνήμη» του πυρηνικού επεισοδίου του Τσερνομπίλ.

“Βλέπετε ότι μια μεγάλης κλίμακας ένοπλη σύγκρουση λαμβάνει χώρα σε άμεση γειτνίαση με τα σύνορα της Ρουμανίας. Προφανώς, υπάρχει επίσης μια συλλογική μνήμη ενός περιστατικού που έλαβε χώρα στην Ουκρανία το 1986.

Είναι φυσιολογικό για τις αρχές δημόσιας υγείας να αντιδρούν γρήγορα και να βρίσκουν λύση σε οποιοδήποτε περιστατικό που μπορεί να προκύψει σε σχέση με αυτήν την πυρηνική περιοχή.

Χωρίς να ανησυχούμε τον κόσμο με κανέναν τρόπο, δεν έχουμε κανένα λόγο να το κάνουμε αυτό, αλλά πρέπει να παρέχουμε στον πληθυσμό ένα από τα στοιχεία που μειώνουν τον αντίκτυπο ενός πιθανού περιστατικού.

Ένα από αυτά είναι αυτή η προστασία ή η πρόληψη που χορηγείται μόνο τις ώρες μετά από ένα τέτοιο περιστατικό, μόνο κατόπιν σύστασης των αρχών δημόσιας υγείας”, δήλωσε ο Alexandru Rafila.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε το Σάββατο ότι η διανομή των χαπιών ιωδίου στον πληθυσμό μπορεί να διαρκέσει δύο με τρεις εβδομάδες.

“Πρέπει να αξιολογήσουμε (την περίοδο κατά την οποία θα διανεμηθούν τα χάπια – όχι.), Επειδή δεν μιλάμε για 100.000 ή ένα εκατομμύριο ανθρώπους που πρέπει να λάβουν αυτά τα χάπια, μιλάμε για πολλά εκατομμύρια οικογένειες.

Έχουμε περίπου 10.000 οικογενειακούς γιατρούς στη Ρουμανία, υπάρχουν 16 εκατομμύρια άνθρωποι στους καταλόγους αυτών των οικογενειακών γιατρών και προφανώς χρειάζεται ένα διάστημα δύο ή τριών εβδομάδων για να μπορούν να κληθούν όλοι οι ασθενείς τους με τη σειρά και να παραλάβουν αυτά τα χάπια».

Τακτικό πυρηνικό πλήγμα ή χημική επίθεση εισηγούνται στον Β.Πούτιν
Στην Ρωσία υπάρχουν πολύ ανησυχητικές δηλώσεις σχετικά με την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία. Πολλοί εισηγούνται άμεση λήψη δραστικών μέτρων.

Μάλιστα ο μέντορας του Β.Πούτιν, Alexander Dugin, δήλωσε:

Πρέπει να νικήσουμε τον πόλεμο. Αν χάσουμε, ούτε η Ρωσία ούτε ο κόσμος θα μείνει. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα αν καταστεί απαραίτητο”.

Ακόμη και ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ, Εχούντ Μπάρακ παραδέχτηκε μιλώντας σε ισραηλινό ΜΜΕ:

“H Ρωσία μπορεί να πυροδοτήσει ένα τακτικό πυρηνικό όπλο σε μια απομονωμένη περιοχή ώστε να αποκαταστήσει την εικόνα νίκης. Η πιθανότητα είναι χαμηλή αλλά πιο υψηλή από πριν”.

warnews

   
Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards