Αρχική » Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Αναμένεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα

Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Αναμένεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα

από admin
Συναγερμός στην Πυροσβεστική - Αναμένεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα

Tις τελευταίες ώρες καταγράφεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα που θα ενταθεί τις επόμενες ώρες στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Οι δυνάμεις του σώματος έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα», δήλωσε στην ενημέρωση για τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως υπογράμμισε «οι πολυάριθμες καταιγίδες συνοδεύονται από χιλιάδες ηλεκτρικές εκκενώσεις που σε αρκετές περιπτώσεις προκάλεσαν δασικές πυρκαγιές και πήραν διαστάσεις, όπως στην Περαχώρα Λουτρακίου όπου εκδηλώθηκε στις 15:17 και σε μιάμιση ώρα οριοθετήθηκε».

Τις τελευταίες τρεις μέρες, σύμφωνα με τον Γ. Αρτοποιό, το Πυροσβεστικό Σώμα αντιμετώπισε 157 δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 54 το τελευταίο 24ωρο, ενώ έκανε λόγο για μια δύσκολη πυρκαγιά στην Άνω Γλυφάδα το μεσημέρι του Σαββάτουκατά την οποία προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

«Σήμερα στις 12:22 είχαμε μια παρόμοια πυρκαγιά, επίσης στα όρια αστικού ιστού και δασικής έκτασης στην περιοχή της Αρτέμιδας όπου επιχείρησαν 42 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα, δύο αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες όλων η πυρκαγιά αυτή τέθηκε υπό έλεγχο σε διάστημα 1 ώρας χωρίς να προκαλέσει υλικές ζημιές», επεσήμανε ο κ. Αρτοποιός.

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα και όσο θα προχωράμε στην αιχμή της αντιπυρικής περιόδου οι πυρκαγιές θα είναι πιο δύσκολες στην αντιμετώπισή τους και γι’ αυτόν το λόγο ζήτησε από κάθε πολίτη να είναι δίπλα στην Πυροσβεστική «γιατί η προσπάθεια αυτή είναι συλλογική».

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards