Αρχική » Συντριβή ουκρανικού αεροσκάφους An-12 στην Καβάλα με 12 τόνους πυρομαχικών: Εντολή για ζώνη αποκλεισμού στην περιοχή – Οκτώ νεκροί

Συντριβή ουκρανικού αεροσκάφους An-12 στην Καβάλα με 12 τόνους πυρομαχικών: Εντολή για ζώνη αποκλεισμού στην περιοχή – Οκτώ νεκροί

από admin

Δώδεκα τόνους πυρομαχικών μετέφερε το μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Antonov-12 που συνετρίβη έξω από την Καβάλα λίγο πριν τις 23.00 στον δρόμο που συνδέει τους Αντιφιλίππους με το Παλαιοχώρι.

Από τη συντριβή του Antonov-12 σκοτώθηκαν και τα 8 μέλη του πληρώματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος έχασε τον τέταρτο κινητήρα στον αέρα και έπιασε φωτιά. Αν και ειδοποίησε για αναγκαστική προσγείωση, δεν κατάφερε να την πραγματοποιήσει.

Ο πιλότος ενημέρωσε για το πρόβλημα το FIR Αθηνών που τον ρώτησε εάν μπορεί να προσγειωθεί στην Καβάλα ή στη Θεσσαλονίκη. Ο πιλότος απάντησε ότι από τη φωτιά στον κινητήρα δημιουργούνται κι άλλα προβλήματα και δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να προσγειωθεί στην Καβάλα.

Η προσέγγιση της ατράκτου θα γίνει το πρωί, με το πρώτο φως, από πυροτεχνουργούς και ειδικά συνεργεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος Antonov-12 είναι ουκρανικό της εταιρείας Meridian, και είχε ξεκινήσει από τη Νις της Σερβίας.

Στην περιοχή βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες κατέσβεσαν την πυρκαγιά που δημιουργήθηκε από τις εκρήξεις που συνέβησαν μετά την πτώση, αλλά περιμένουν να γίνει έρευνα με drones προτού τα ειδικά συνεργεία προσεγγίσουν την άτρακτο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το kavalapost.gr μετά την πτώση του αεροσκάφους ακολούθησαν απανωτές εκρήξεις, ενώ θεωρείται πιθανό στο φορτίο του αεροσκάφους να υπήρχαν εκρηκτικές ύλες. Για το λόγο αυτό τέθηκαν σε επιφυλακή πυροτεχνουργοί του στρατού. Αναμένεται επίσημη ενημέρωση για την πτώση του αεροσκάφους.

Σωστικά συνεργεία σπεύδουν στο σημείο της πτώσης, ενώ προς την περιοχή πετά και ελικόπτερο Super Puma από τη Λήμνο.

Υπήρξαν από νωρίς αναφορές για τοξικά αέρια από την φωτιά και στην αρχή είχε δοθεί εντολή για ζώνη αποκλεισμού 100 μέτρων. Περίπου 2 ώρες μετά την πτώση, αποφασίστηκε να γίνει ακόμη αυστηρότερο το μέτρο και δημιουργήθηκε ζώνη αποκλεισμού δύο χιλιομέτρων.

Απομακρύνθηκαν οι δημοσιογράφοι αλλά και σχεδόν όλοι οι πυροσβέστες και το ΕΚΑΒ.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards