Αρχική » Τετράγωνα Κύματα. Εκπληκτικά αλλά Θανατηφόρα

Τετράγωνα Κύματα. Εκπληκτικά αλλά Θανατηφόρα

από admin

Τετράγωνα Κύματα.Η πλανήτης μας είναι ένα υπέροχο μέρος στη γωνιά του Γαλαξία μας. Η ομορφιά του είναι αξεπέραστη.

Η ζωντάνια του είναι μοναδική. Η δύναμή του δίνει θάρρος και έμπνευση, αλλά μπορεί να γίνει επικίνδυνη, εξαιρετικά επικίνδυνη έως θανατηφόρα. Τέτοια είναι και τα τετράγωνα κύματα. Όσο όμορφα και συναρπαστικά φαίνονται στα μάτια μας, τόσο τραγικά μοιραία μπορεί να αποβούν αν βρεθείς ανάμεσά τους.

Σίγουρα έχετε επισκεφθεί κάποια παραλία. Φυσικά, έχετε δει τα περισσότερα κύματα να φτάνουν στην ακτή και να σπάνε οριζόντια και παράλληλα με την ακτογραμμή.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές του κόσμου, μπορεί να παρατηρήσετε τη δημιουργία ενός σχεδίου σαν σκακιέρα, στην επιφάνεια του νερού.

Το φαινόμενο είναι σπάνιο αλλά εξαιρετικά επικίνδυνο. Αν κοιτάξετε αυτά τα κύματα από ψηλά, φαίνεται σαν να υπάρχει ένα πλέγμα κάτω από το νερό που σχηματίζει κυματισμούς τετράγωνου σχήματος.

Μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε το περίεργο μοτίβο σκαρφαλώνοντας στην κορυφή ενός φάρου, γκρεμού ή πετώντας ένα drone πάνω από την περιοχή.

Μόνο που, τα τετράγωνα κύματα που βλέπετε να σχηματίζονται δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας μυστηριώδους συνθήκης που συμβαίνει κάτω από το νερό. Δεν σηματοδοτεί κάποια τεράστια κοίτη που κολυμπούν προς τα πάνω, ούτε μυστικές υποβρύχιες ασκήσεις του ναυτικού, ούτε υποθαλάσσια σκάφη εξωγήινων που ανεβαίνουν με ταχύτητα στην επιφάνεια για να πετάξουν στην ατμόσφαιρα. Τα τετράγωνα κύματα είναι το τελικό αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο κινείται το νερό.

Είναι συνέπεια της διασταύρωσης δύο θαλασσών, γνωστά και ως κύματα διασταυρούμενης θάλασσας ή πλέγματος.

Ένα μοτίβο καιρού στην περιοχή κάνει τα κύματα να σχηματίζονται με αυτόν τον τρόπο και σε διαφορετικές γωνίες. Όταν δύο αντιτιθέμενες διογκώσεις συγκρούονται, τότε εμφανίζεται ένα μοναδικό μοτίβο.

Το να βλέπεις από κάποιο ύψος μία θάλασσα με τετράγωνα κύματα, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό στο σύνολο, αλλά, στην πραγματικότητα, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, ακόμη και σε συνθήκες μικρής διόγκωσης.

Είναι όμορφα από ψηλά, αλλά τρομακτικά αν βρίσκεσαι ανάμεσά τους. Αν δείτε τετράγωνα κύματα στον ωκεανό ή σε άλλη θάλασσα, βγείτε από το νερό το συντομότερο δυνατό, επειδή το φαινόμενο συνήθως συνδέεται με ισχυρές παλίρροιες.

Το κολύμπι ή το σερφινγκ στη μέση μιας θάλασσας με διασταυρούμενα πλέγματα κυμάτων είναι κάτι που πρέπει να αποφύγετε μόλις τα δείτε να σχηματίζονται, ακόμα κι αν είστε έμπειρος κολυμβητής ή αναβάτης κυμάτων.

Τα κύματα σε σχήμα τετραγώνου έχουν τη δύναμη, όχι μόνο σε παγιδέψουν και να σε εγκλωβίσουν μέσα τους, μπορούν επίσης να προκαλέσουν ατυχήματα με σκάφη, μέχρι ναυάγια.

Τα τετράγωνα κύματα είναι συναρπαστικά, αλλά αυτοί οι σταυρωτοί κυματισμοί αποτελούν πραγματική απειλή για όλους εμάς και είναι πολύ ισχυροί για να κομπάσουμε ότι μπορούμε να βγούμε από αυτούς και να ξεφύγουμε. Παρόλα αυτά, είναι σχετικά σπάνια και μπορούν πραγματικά να εμφανιστούν και να εξαφανιστούν μέσα σε λίγα λεπτά σε πολλές παραλίες σε όλο τον κόσμο.

Το πιο διάσημο μέρος στον κόσμο όπου μπορείτε να εντυπωσιαστείτε από αυτά τα μαγικά τετράγωνα κύματα είναι το Île de Ré (Ιλ ντε Ρε), στη Γαλλία. Είναι ένα νησί, που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της La Rochelle και αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο, παρόλο που οι θάλασσες διασταυρώνονται μόνο ορισμένες περιόδους του χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι το φαινόμενο δεν συμβαίνει συνέχεια και έτσι είναι αρκετά ασφαλές να κάνουν μπάνιο οι τουρίστες. Δείτε οπτικό υλικό από το βίντεο που ακολουθεί, με τίτλο What Are Square Waves? | The 60-Second Explanation Video

   

diadrastika

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards