Αρχική » Θα ανατείλει το αστέρι του Ιακώβ στις 11 Μαρτίου 2023;

Θα ανατείλει το αστέρι του Ιακώβ στις 11 Μαρτίου 2023;

από admin
Θα ανατείλει το αστέρι του Ιακώβ στις 11 Μαρτίου 2023

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της NASA, ο αστεροειδής 2005 ED224 μπορεί να συγκρουστεί με τη Γη στις 11 Μαρτίου 2023. Η διάμετρός του υπολογίζεται στα 54 μέτρα.

Ο ED224 ταξιδεύει με 61.000 μίλια την ώρα και αν διατηρήσει αυτή την ταχύτητα, ο αστεροειδής θα μπορούσε να εισέλθει στην ατμόσφαιρα και να φτάσει στη γη.

Μια τέτοια πρόσκρουση θα δημιουργούσε έναν κρατήρα πλάτους 1.000 μέτρων και θα απελευθερώσει αρκετή εκρηκτική ενέργεια για να καταστρέψει μια ολόκληρη πόλη.

Εάν το ED224 αστοχήσει τον Μάρτιο, θα συνεχίσει να βρίσκεται σε τροχιά για άλλες τέσσερις πιθανές συγκρούσεις το 2028, το 2029, το 2030 και το 2064.

Η εμφάνιση ενός φωτεινού αστεριού περιγράφεται στη Βίβλο ως σημάδι που προμηνύει τον ερχομό του Μεσσία, όπως εξηγεί ο διάσημος μεσαιωνικός λόγιος Μαϊμωνίδης:

Οι εβραϊκές πηγές αναφέρουν αρκετά συχνά ένα αστέρι που θα εμφανιστεί στο τέλος των ημερών, προκαλώντας όλεθρο αλλά όχι καταστρέφοντας τον κόσμο:

«Πριν έρθει η μεγάλη και τρομερή ημέρα του Υψίστου, θα βάλω σημεία στον ουρανό και στη γη: αίμα και φωτιά και στήλες καπνού» Ιωήλ 3:3

Το Zohar, η βάση της εβραϊκής εσωτερικής διδασκαλίας, περιγράφει γενικά το αστέρι του Ιακώβ με μεγάλη λεπτομέρεια.

«Μετά από σαράντα ημέρες, όταν ο στύλος ανεβαίνει από τη γη στον ουρανό στα μάτια όλου του κόσμου και εμφανιστεί ο Μεσσίας, ένα αστέρι θα ανατείλει στην ανατολή, θα λάμπει με όλα τα χρώματα, και άλλα επτά αστέρια θα περιβάλλουν αυτό το αστέρι. Και θα του κάνουν πόλεμο».

Ο αστεροειδής 2005 ED224 ανακαλύφθηκε το 2005 και δεν έχει εμφανιστεί έκτοτε. Η τροχιά του το 2005 διευκρινίστηκε πολύ περίπου, είναι γνωστό μόνο ότι ο αστεροειδής κάνει κύκλους γύρω από τον Ήλιο σε δύο χρόνια και θα προσεγγίσει ξανά τη Γη στις 11 Μαρτίου 2023.

Το πόσο κοντά θα μας πλησιάσει ο αστεροειδής δεν είναι ακριβώς γνωστό. Ο αστεροειδής έχει ταξινομηθεί ως εικονικός κρουστικός εκτελεστής – δηλαδή μια πέτρα που θα οδηγήσει σε εικονική σύγκρουση. Αυτή τη στιγμή, η NASA είναι απασχολημένη με τον υπολογισμό της πιθανότητας αυτής της σύγκρουσης, η οποία δηλώνεται στο κοινό ως μία στο εκατομμύριο.

Ωστόσο, κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι συμβαίνει εκεί, αφού ο υπολογισμός της πιθανότητας σύγκρουσης δεν βασίζεται στους φυσικούς νόμους της κίνησης των ουράνιων σωμάτων, αλλά σε περιοχές των μαθηματικών που αξιολογούν τα σφάλματα υπολογισμού.

Δηλαδή, ίσως σωστά υπολόγισαν τον αντίκτυπο στις 11 Μαρτίου 2005, ή ίσως λάθος. Πριν από 17 χρόνια ανακοινώθηκε η σύγκρουση, αλλά επειδή ο αστεροειδής δεν φαίνεται να είναι ορατός, θεωρείται εικονικός.

Αν λοιπόν ο κόσμος επιβιώσει αυτόν τον χειμώνα και δεν καταρρεύσει, η 11η Μαρτίου είναι μια μέρα που πρέπει να προσέξουμε, οπότε παρακολουθήστε τις εξελίξεις.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards