Αρχική » Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Η τέταρτη δόση εμβολίου βοηθά τους πάντες και δεν κάνει κακό»

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Η τέταρτη δόση εμβολίου βοηθά τους πάντες και δεν κάνει κακό»

από admin
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Η τέταρτη δόση εμβολίου βοηθά τους πάντες και δεν κάνει κακό»

Για την τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού μίλησε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, υποστηρίζοντας πως βοηθά τους πάντες

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, δήλωσε την Κυριακή (10/07) πως η τέταρτη δόση εμβολίου για τον κορονοϊό «βοηθά τους πάντες και δεν κάνει κακό».

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις στο MEGA, ο ίδιος είπε πως η κάθε παραλλαγή μετά την άλλη θα είναι μεταδοτικότερη καθώς ο ιός, λόγω της ανοσίας πολλών, δυσκολεύεται να επιβιώσει, όποτε αναγκάζεται να γίνεται μεταδοτικότερος.

Χαρακτηριστικά, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αναφερόμενος στην έξαρση κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας, ανέφερε: «Χαλαρώσαμε σε μία φάση που τα επιδημιολογικά δεδομένα ήταν εντελώς διαφορετικά, σε μια φάση έντονης αποκλιμάκωσης, μάλιστα χαλαρώσαμε αργότερα από άλλες όμορες με εμάς χώρες, που είναι επίσης τουριστικοί προορισμοί».

Πάντως, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας διευκρίνισε πως, όπως και σε όλη την Ευρώπη, έτσι και στην Ελλάδα, η χαλάρωση των μέτρων προστασίας συνέπεσε με την επικράτηση των μεταδοτικότερων παραλλαγών της Όμικρον.

Τι είπε για την τέταρτη δόση εμβολίου
Ερωτηθείς για την τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος υποστήριξε ότι η ωφέλειά της για τους άνω των 60 ετών είναι ξεκάθαρη και έχει αποδειχθεί με αντίστοιχες μελέτες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν βοηθά και τους νεότερους και τόνισε πως δεν κάνει κακό σε κανέναν.

Μάλιστα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας έσπευσε να συμπληρώσει το εξής: «Θα μειώσει κατά 50% την πιθανότητα να κολλήσει και σε ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό να νοσήσει βαριά και να πεθάνει».

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards