Αρχική » Τι είναι το Άθερμο ελαιόλαδο;

Τι είναι το Άθερμο ελαιόλαδο;

από admin
ΑΘΕΡΜΟ ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ Για να λέγετε ένα ελαιόλαδο άθερμο και έξτρα παρθένο πρέπει να έχει παραχθεί: 1) Από αρίστης ποιότητας ελιές

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΘΕΡΜΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Για να λέγετε ένα ελαιόλαδο άθερμο και έξτρα παρθένο πρέπει να έχει παραχθεί:
1) Από αρίστης ποιότητας ελιές και η συγκομιδή την κατάλληλη χρονική στιγμή.
2)Η ελαιοποίηση να γίνετε την ίδια ημέρα.
3) Άθερμη επεξεργασία πραγματική ΨΥΧΡΗ ΕΚΘΛΙΨΗ και χωρίς την παρεμβολή νερού.
4) Χωρίς φυγοκέντριση σε κανένα στάδιο της επεξεργασίας, η οποία σε συνεργασία με το ζεστό νερό καίνε τις πολυφαινόλες και τις παρασύρουν στα απόβλητα.

Οι πολυφαινόλες του ελαιολάδου συμβάλλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες.

Η Θρεπτική αξία του άθερμου παρθένου ελαιολάδου ξεχωρίζει από το άρωμα, το χρώμα, και τη γεύση του και την παχύρευστη υφή του. Η οξύτητά του είναι ιδιαίτερα χαμηλή πάντα κάτω του 0,3%.
Είναι πλούσια σε στερόλες (κυρίως β-σιτοστερόλη) και σε λιπαρά οξέα, κυρίως ελαϊκό οξύ (ω-9), λινολενικό οξύ (ω-3) και λινελαϊκό οξύ (ω-6). Χαρακτηριστική είναι η περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως τοκοφερόλες (βιταμίνη Ε), βιταμίνη C, καροτινοειδή (β-καροτένιο, ξανθοφύλλη), φαινόλες και πολυφαινόλες.

Η ελαιοκανθάλη, ουσία του παρθένου ελαιολάδου, απέδειξε στην έρευνα ότι έχει ευρεία επίδραση σε ασθένειες όπως Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον, έμφραγμα και εγκεφαλικό, ρευματοειδή αρθρίτιδα, διαβήτη Τύπου II, και ακόμη περισσότερο στο άγχος.

Το άθερμο ελαιόλαδο είναι καθοριστικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού καρδιάς, εντέρων, στομαχιού, μυαλού.

Το άθερμο ελαιόλαδο, το αγιασμένο αυτό προϊόν της φύσης, καθοριστικά συμβάλλει στην υγεία αυτού που το καταναλώνει. Στα σημερινά χρόνια, μετά από έρευνες, χρησιμοποιείται ως φαρμακευτικό προϊόν.

Το άθερμο ελαιόλαδο είναι ο φρουτοχυμός της ελιάς και είναι φάρμακο!

Πως γίνεται η επεξεργασία του Αθερμου ελαιολάδου


Παραγωγική διαδικασία του άθερμη επεξεργασία με ψυχρή έκθλιψη

Η χρονική στιγμή της συγκομιδής είναι πολύ σημαντική για το ελαιόλαδο.
Οι ελιές μαζεύονται με το χέρι, ώστε να μην τραυματιστεί ο καρπός.
Οδηγούνται στο ελαιουργείο μας και υφίστανται επεξεργασία μέσα σε 2-3 ώρες από τη συγκομιδή.
Ο ελαιοκάρπος αποφιλώνετε, πλένετε με καθαρό κρύο νερό, σπάζετε σε σπαστήρα με 800 στροφές το λεπτό, μαλάσετε για 10 λεπτά περίπου για να ομογενοποιηθεί η ελαιοζύμη (χωρίς προσθήκη ζεστού ή κρύου νερού και χωρίς τη μεταβολή της θερμοκρασίας του προϊόντος).
Ακολουθεί έκθλιψη του ελαιοκάρπου όπου δέχεται τεράστια πίεση από το διπλό πιεστήριο χωρίς την οποιαδήποτε μορφή θέρμανσης ή προσθήκης θερμού νερού, με αποτέλεσμα να έχουμε δύο υλικά:

Η συνέχεια εδώ

 

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards