Μέτρα για τη στήριξη των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων το επόμενο διάστημα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (τις εξειδικεύσεις θα κάνει το οικονομικό επιτελείο το απόγευμα). Όπως είπε:

* Μέχρι να αρθεί και η τελευταία επίπτωση της πανδημίας θα συνεχιστεί το επίδομα στήριξης στους εργαζόμενους

* Οσοι επιστρέφουν στη δουλειά σε συνθήκες μειωμένου ωραρίου θα δουν τις αποδοχές να στηρίζονται από την πολιτεία. Πρώτη φορά θα υπάρξει μια ευρεία κλίμακα για ενίσχυση των εργαζόμενων από το κράτος. Χρηματοδότηση θα δοθεί κυρίως από το κοινοτικό πρόγραμμα SURE.* Δεν θα κινδυνεύσει κανένα σπίτι. Τρεις μήνες παράταση για την πρώτη κατοικία. Μετά τον Ιούλιο θα υπάρξει πρόγραμμα-γέφυρα που θα προβλέπει επιδότηση δανειοληπτών από το κράτος με τριπλάσια περίμετρο από το υφιστάμενο.

Καμία κρίσιμη ανάγκη δεν μπορεί να αμφισβητήσει την δημοκρατική ευαισθησία και τη λογοδοσία της κυβέρνησης στο κοινοβούλιο, τόνισε ο πρωθυπουργός. Σημείωσε δε ότι η ΠΝΠ που θα εκδοθεί σήμερα θα είναι η τελευταία και το κοινοβούλιο θα επιστρέψει σε κανονική λειτουργία.

Όπως είπε η κυβέρνηση έκανε μια ξεκάθαρη επιλογή: την προστασία της υγείας παρά το τεράστιο κόστος για την οικονομία. Δαπανήθηκαν πολλοί πόροι και τώρα περνάμε σταδιακά στην επόμενη φάση.

Οι συνέπειες της πανδημίας θα είναι δραματικές, πρωτόγνωρες, παραδέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Όπως είπε η χώρα απαλλάχτηκε από τους δημοσιονομικούς στόχους, ενώ οι τράπεζες απέκτησαν πρόσβαση στην ΕΚΤ για φθηνότερο δανεισμό. Παράλληλα υπήρξαν διευκολύνσεις για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ.

Η επιτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας σε επίπεδο υγείας θα είναι εν μέρει και το διαβατήριο για την ανάκαμψη. Όπως είπε η Ελλάδα θα διαθέσει 24 δισ. συνολικά για στήριξη των εισοδημάτων και τη βοήθεια προς τις επιχειρήσεις.

Στόχος είναι η προστασία της απασχόλησης, τόνισε και σημείωσε ότι η κυβέρνηση επέλεξε να δώσει ισόποσο επίδομα σε όλους τους πολίτες.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλειοδοτούσε εκ του ασφαλούς σε σχέδια στήριξης της οικονομίας αλλά δεν έγινε συγκεκριμένη. Λέει «ξοδέψετε αλλά δεν λέει σε ποιους. Ποτίζετε ένα δέντρο που δεν υπάρχει πια: το λεφτόδεντρο. Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αιτήματα για «επιτάξεις» ιδιωτικών ΜΕΘ ήταν μόνο για εντυπώσεις. Δεν ξεπεράστηκαν οι ανάγκες του ΕΣΥ. Αν το είχαμε κάνει θα είχαμε πληρώσει χωρίς λόγο 7 εκατ. ευρώ.Loading...