Αρχική » Βαλτική – Κλήση εφέδρων στην Εσθονία και διάγγελμα πρωθυπουργού!

Βαλτική – Κλήση εφέδρων στην Εσθονία και διάγγελμα πρωθυπουργού!

από admin
Βαλτική – Κλήση εφέδρων στην Εσθονία και διάγγελμα πρωθυπουργού!

Η Ρωσία στήνει μεγάλο πόλεμο: Kινητοποίηση Στόλου & Αεροπορίας στην Βαλτική – Κλήση εφέδρων στην Εσθονία και διάγγελμα πρωθυπουργού!

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε και στην Βαλτική καθώς μια σειρά στρατιωτικών κινήσεων της Ρωσίας αναγκάζει τα κράτη της περιοχής να θέσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις τους σε ύψιστη επιφυλακή.

Ήδη το γεγονός ότι ξεκίνησε επιστράτευση και στο Καλίνινγκραντ σήμανε συναγερμό.

Την αρχή έκανε πριν λίγο η Εσθονία καθώς με μια ασυνήθιστη και σπάνια κίνηση η πρωθυπουργός της χώρας απηύθυνε διάγγελμα προς τον λαό για την κατάσταση με την Ρωσία.

Σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας έχουν τεθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις της Εσθονίας ενώ καλούνται έφεδροι να παρουσιαστούν για άσκηση ετοιμότητας.

Η Εσθονία αποτελεί κύριο στόχο της Ρωσίας ειδικά μετά την συμφωνία της χώρας με την Φινλανδία για την δημιουργία ζώνης ναυτικού αποκλεισμού εναντίον του ρωσικού Στόλου.

Διπλή άσκηση του Στόλου Βαλτικής για προστασία και κτύπημα νηοπομπής…
Αμέσως μετά την επιστράτευση που διέταξε ο Β.Πούτιν, ο ρωσικός Στόλος της Βαλτικής και οι υπόλοιπες δυνάμεις που σταθμεύουν στο Καλίνινγκραντ τέθηκαν σε επιφυλακή και ξεκίνησαν μεγάλες ασκήσεις.

Στην άσκηση διοίκησης και επιτελείου του Στόλου Βαλτικής συμμετείχαν περισσότερα από 15 πλοία, η ναυτική αεροπορία ενώ ενεργοποιήθηκαν και οι επίγειες δυνάμεις των βαλλιστικών συστημάτων Iskander.

Τα πλοία και η αεροπορία του Στόλου Βαλτικής πραγματοποίησαν μια μεγάλη διπλή άσκηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχαν και 15 αεροσκάφη.

Το περιπολικό Yaroslav the Wise, οι κορβέτες Stoiky και Soobrazitelny συμμετείχαν σε άσκηση για την παροχή κάλυψης σε νηοπομπή στη Βαλτική Θάλασσα.

Ακολούθησαν ασκήσεις με ναυτικά πλήγματα, ασκήσεις έρευνας και διάσωσης καθώς και κρούσης των πλοίων του Στόλου Βαλτικής.

Αεροσκάφη της ναυτικής αεροπορίας εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση σε νηοπομπή και στα πλοία προστασίας στη Βαλτική Θάλασσα.

   

Σε συναγερμό και οι ένοπλες δυνάμεις Φινλανδίας και Λιθουανίας
Η Φινλανδία παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη γειτονική της Ρωσία, αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε σήμερα μερική επιστράτευση, δήλωσε ο Φινλανδός υπουργός Άμυνας Άντιι Καϊκόνεν.

«Σχετικά με τις περιοχές γύρω από τη Φινλανδία, μπορώ να πω ότι η στρατιωτική κατάσταση είναι σταθερή και ήρεμη», επεσήμανε ο Καϊκόνεν.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι καλά προετοιμασμένες και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση».

Σε αυξημένη ετοιμότητα

Την ίδια ώρα η Λιθουανία ανακοίνωσε ότι αύξησε την ετοιμότητα των μονάδων άμεσης αντίδρασης του στρατού της «προκειμένου να αποτρέψει οποιαδήποτε πρόκληση από τη ρωσική πλευρά», σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας Αρβίντας Ανουσάουσκας.

«Καθώς η μερική επιστράτευση της Ρωσίας αφορά και την περιοχή του Καλίνινγκραντ, η Λιθουανία δεν μπορεί απλώς να παρακολουθεί», πρόσθεσε.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards