Από ρεκόρ σε ρεκόρ πετάει η τιμή των καυσίμων που συνεχίζουν ανεξέλεγκτα την κούρσα των εκρηκτικών ανατιμήσεων με τη μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να κυμαίνεται σε νέα ιστορικά υψηλά στα 2,267 ευρώ το λίτρο, έχοντας τσιμπήσει 6 λεπτά από την προηγούμενη Δευτέρα που ήταν στα 2,205 ευρώ.

Μπορεί η κατάσταση στα νησιά να είναι χειρότερη ωστόσο η χαμηλότερη μέση τιμή στην Ελλάδα καταγράφεται σε νησιωτικό νομό και συγκεκριμένα στη Χίο όπου ισχύει το καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ. Έτσι, η Χίος έχει μέση τιμή βενζίνης στα 2,202 ευρώ τη στιγμή που στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που οι τιμές είναι παραδοσιακά οι πιο χαμηλές στην Ελλάδα, η μέση τιμή είναι στα 2,246 και 2,239 αντίστοιχα.

Οι καταναλωτές περιγράφουν στο OPEN τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά την ώρα που παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για μικρή αποκλιμάκωση στις αντλίες.

«Βλέπουμε μια μικρή μείωση των τιμών αυτό το διήμερο μακάρι να συνεχιστεί αυτή η μείωση το έχουμε δει και στο παρελθόν αλλά το βλέπουμε να γυρίζει μετά ανοδικά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

Οι οδηγοί βάζουν στα ρεζερβουάρ τους ολοένα και λιγότερη βενζίνη καθώς βλέπουν καθημερινά νέες αυξήσεις στις μαρκίζες των πρατηρίων.

Ως αποτέλεσμα της πρωτοφανούς ακρίβειας που σημειώνουν οι τιμές στην αντλία, τα αυτοκίνητα που ξεμένουν από καύσιμα έχουν σχεδόν τετραπλασιαστεί στην Αττική.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μια αύξηση στις οδικές αρτηρίες τόσο στις κεντρικές οδικές αρτηρίες όσο και σε μικρότερους δρόμους.

Δεν έχουν ακόμα προσαρμοστεί οι οδηγοί στις νέες ανατιμήσεις με αποτέλεσμα είναι αυτό που λέμε 20 ευρώ έβαζα 20 ευρώ θα βάζω, εξηγεί ο Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας στην Περιφέρεια Αττικής, Κίμων Λογοθέτης

   
Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here