Καταιγιστικές εξελίξεις στη Βρετανία καθώς μέλη του κόμματος των Συντηρητικών έκαναν πρόταση μομφής στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα αντιμετωπίσει πρόταση μομφής, ανακοίνωσε η Επιτροπή 1922 του κεντροδεξιού, κυβερνώντος Συντηρητικού Ενωτικού Κόμματος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ισχυρότατης κοινοβουλευτικής επιτροπής του κόμματος, το όριο του 15% της κοινοβουλευτικής ομάδας ξεπεράστηκε, εξ ου και η ψηφοφορία θα διεξαχθεί το βράδυ, μεταξύ 6 και 8 μ.μ. (τοπική ώρα), ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αμέσως μετά.

Αν ο Μπόρις Τζόνσον χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, θα απομακρυνθεί από πρωθυπουργός και θα υπάρξει μια κούρσα για την ηγεσία των Συντηρητικών και της κυβέρνησης, προκειμένου να αποφασιστεί το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει.

Τουλάχιστον 54 μέλη των Συντηρητικών στο κοινοβούλιο απαιτείτο να ζητήσουν επισήμως από τον Μπρέιντι, ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής 1922 του κόμματος, να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού, προκειμένου να μπορέσει να γίνει αυτό.

Οι επιστολές είναι εμπιστευτικές, άρα μόνον ο πρόεδρος της επιτροπής αυτής γνωρίζει ποιοι όντως αιτηθεί να γίνει αυτό.

“Πιστεύω όντως ότι είναι πιθανό, αλλά δεν ξέρω”, είχε δηλώσει νωρίτερα στο Sky News ο υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ, απαντώντας σε ερώτηση αν ο Τζόνσον μπορεί να αντιμετωπίσει πρόταση μομφής που θα προκληθεί από δυσαρεστημένους βουλευτές από τους κόλπους του κόμματός του.

Ωστόσο ο Τζάβιντ πρόσθεσε ότι η χώρα δεν χρειάζεται τώρα μια αμφισβήτηση του πρωθυπουργού.

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here