Αρχική » «Αν με δεις, κλάψε»:… Εμφανίστηκαν οι πέτρες της πείνας στα ποτάμια της Γερμανίας και της Τσεχίας

«Αν με δεις, κλάψε»:… Εμφανίστηκαν οι πέτρες της πείνας στα ποτάμια της Γερμανίας και της Τσεχίας

από admin
Μία πέτρα στην όχθη του ποταμού Έλβα, στην πόλη Decin της Τσεχίας , αναδύθηκε φέτος. Παρατήρησε πρόσφατα ο Γερμανός δημοσιογράφος Όλαφ Κόενς, φέρει την επιγραφή: «Αν με δεις, τότε κλάψε».

«Αν με δεις, κλάψε»: Η ξηρασία αποκαλύπτει «πέτρες πείνας» στον ποταμό Έλβα που ιστορικά χρησιμοποιούνται για την πρόβλεψη της πείνας

Σύμφωνα με άρθρο στο independent εμφανίστηκαν οι πέτρες της πείνας στα ποτάμια της Γερμανίας και της Τσεχίας

Οι αρχαίες πέτρες φέρνουν τρομερές προειδοποιήσεις και έχουν επανέλθει στην επιφάνεια καθώς μια μακρά ξηρασία καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Πριν από αιώνες, οι πέτρες που επέστρεψαν από τις ξεραμένες κοίτες ποταμών σημαδεύονταν για να προειδοποιήσουν τις μελλοντικές γενιές ότι η έκθεσή τους σήμαινε ότι ο λιμός ήταν προ των πυλών.

Ο ογκόλιθος στην όχθη του ποταμού Έλβα, στην πόλη Decin της Τσεχίας , αναδύθηκε φέτος. -Παρατήρησε πρόσφατα ο Γερμανός δημοσιογράφος Όλαφ Κόενς, και φέρει την επιγραφή:«Wenn du mich seehst, dann weine»«Αν με δεις, τότε κλάψε».

Ένα φορτηγό πλοίο στον εξαντλημένο Ρήνο στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας τη Δευτέρα

Ορισμένα σημάδια χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα, ανακάλυψαν Τσέχοι ερευνητές το 2013, και η πέτρα Decin τιμά τουλάχιστον 12 ξηρασίες για 600 χρόνια.

Η τρέχουσα ξηρασία της Ευρώπης θα μπορούσε να είναι η χειρότερη στην ήπειρο των τελευταίων 500 ετών και θα μπορούσε να συνεχιστεί για τρεις μήνες, σύμφωνα με τον Andrea Toreti, επιστήμονα στο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Ξηρασίας.

Η ξηρασία αναμένεται να επηρεάσει το 47 τοις εκατό της Ευρώπης και οι βιομηχανίες αναμένεται να υποφέρουν καθώς τα μεγάλα ποτάμια της ηπείρου εξαντλούνται τόσο που επηρεάζονται οι μεταφορές.

Η στάθμη του νερού στον ποταμό Ρήνο στο Emmerich, κοντά στα ολλανδικά σύνορα στη Γερμανία, έπεσε κατά 1,6 ίντσες σε 24 ώρες τη Δευτέρα, φτάνοντας στο μηδέν στο μετρητή βάθους.

Πέτρα πείνας στον Έλβα στο Decin, Δημοκρατία της Τσεχίας-(AFP/Getty)

Οι αρχές δήλωσαν ότι η ναυτιλιακή λωρίδα του ποταμού εξακολουθούσε να λειτουργεί με βάθος περίπου 6 ποδιών, αλλά η μέτρηση της Τρίτης με χαμηλό επίπεδο ρεκόρ τόνισε την ακραία φύση της τρέχουσας ξηρασίας.

Ο κύριος βιομηχανικός όμιλος της Γερμανίας, BDI, προειδοποίησε ότι τα εργοστάσια μπορεί να χρειαστεί να σταματήσουν την παραγωγή με γκάζι ή να την σταματήσουν εντελώς επειδή η στάθμη του νερού καθιστούσε δυσκολότερη τη μεταφορά φορτίου.

Η Ευρώπη δεν είναι η μόνη που αντιμετωπίζει πρόβλημα , καθώς συνθήκες ξηρασίας αναφέρθηκαν επίσης στην Ανατολική Αφρική, τις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες και το βόρειο Μεξικό.

Paradrasi.gr

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards