Αρχική » Αναδρομικά: Τρεις νομοθετικές διευκολύνσεις για 71.000 συνταξιούχου

Αναδρομικά: Τρεις νομοθετικές διευκολύνσεις για 71.000 συνταξιούχου

από admin
Έρχονται σε δόσεις για 1,4 εκατ. δικαιούχους μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Τη διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων που αφορούν στην φορολόγηση συνταξιούχων που δεν δήλωσαν εισοδήματα που έλαβαν το 2014 για αναδρομικά..

..προηγουμένων ετών, θα προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει την Παρασκευή στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Η ίδια ρύθμιση θα δίνει στους συνταξιούχους τη δυνατότητα κατάθεσης τροποποιητικών δηλώσεων ανά έτος σύμφωνα με τα έτη που αναλογούν στον καθένα, ενώ η επανεκκαθάριση θα είναι σύμφωνη με το εκάστοτε αφορολόγητο που ίσχυε για το συγκεκριμένο έτος.

Σημειώνεται πως χρεωστικά σημειώματα που εκδόθηκαν προ διμήνου και αφορούσαν σε συνολικά 71.000 φορολογουμένους οδήγησαν σε φόρο 1.300 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ο φόρος έφθανε ακόμα και τα 10.000 ευρώ.Το ζήτημα προκάλεσε την αντίδραση του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων που έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον κ. Βεσυρόπουλο. Η ηγεσία του υπουργείου ανταποκρίθηκε και δρομολόγησε τις σχετικές διευκολύνσεις.

Την Πέμπτη, ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ενημέρωσε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ότι η καταληκτική ημερομηνία 28/2/2020 για την πληρωμή του φόρου δεν θα ισχύσει και θα υπάρξει παράταση έως 31/5/2020, ενώ αποσαφήνισε πως αύριο το πρωί 21/2/2020 θα κατατεθεί στη Βουλή η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για τη νομοθετική ρύθμιση.Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards