Αρχική » Aνάφλεξη στον Ειρηνικό: Οι ΗΠΑ ενεργοποιούν το “Lend-Lease Act” και για την Ταϊβάν

Aνάφλεξη στον Ειρηνικό: Οι ΗΠΑ ενεργοποιούν το “Lend-Lease Act” και για την Ταϊβάν

από admin
Πυροδοτούν ανάφλεξη με εμπλοκή AUKUS Aνάφλεξη στον Ειρηνικό: Οι ΗΠΑ ενεργοποιούν το “Lend-Lease Act” και για την Ταϊβάν

Σε νέα Ουκρανία μετατρέπεται αργά και σταθερά η Ταϊβάν καθώς οι Αμερικανοί Γερουσιαστές ετοιμάζουν δικομματικό νομοσχέδιο με το οποίο θα ενεργοποιήσουν και για την Ταϊπέι, όπως έκαναν με το Κίεβο, το πρόγραμμα στρατιωτικής βοήθειας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, “Lend-Lease Act”.

Eίανι ερωτηματικό αν θα αντέξει η αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ να πολεμά σε δύο μέτωπα. Είναι επίσης πολύ ριψοκίνδυνη η αμερικανική ενέργεια καθώς θα εμπλέξει άμεσα την AUKUS εναντίον της Κίνας. Σύντομα Ν. Κορέα-Ιαπωνία, Αυστραλία και Βρετανία θα κληθούν να ενισχύσουν την Ταϊβάν.

Στις ΗΠΑ γνωρίζουν και είναι 100% δεδομένο πως θα υπάρξει κινεζική επίθεση στην Ταϊβάν, Το πότε, θα το επιλέξει η ηγεσία της χώρας αλλά όλα δείχνουν πως το “σημείο μηδέν” είναι πολύ κοντά.

Σήμερα, στην πρώτη ημέρα των μεγαλύτερων στρατιωτικών ασκήσεων στην ιστορία του PLA, βαλλιστικοί πύραυλοι πέρασαν πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων της Ταϊβάν για να πέσουν είτε στα χωρικά ύδατα του νησιού είτε στην ΑΟΖ της Ιαπωνίας.

Πρόκειται για πρωτοφανή πολεμική ενέργεια η οποία δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στα χρονικά. Ένα λάθος να γίνει και ο κινεζικός πύραυλος, ακόμη και από κατασκευαστικό ελάττωμα, θα πέσει μέσα στην Ταϊβάν. Η σύρραξη είναι τόσο κοντά.

Ταυτόχρονα, ο πρέσβης της Κίνας στην Γαλλία μίλησε δημόσια για “επανεκπαίδευση” του λαού της Ταϊβάν η οποία θα γίνει μετά την επανένωση του νησιού με την ηπειρωτική χώρα ενώ ο στρατηγός Meng Xiangjun (NDU της Κίνας) εξήγησε ότι οι έξι περιοχές στις οποίες ο PLA διεξάγει τις ασκήσεις της με πραγματικά πυρά οριοθετούν την περικύκλωση της Ταϊβάν, δυνητικά σφραγίζοντας το Keelung καθώς και το κανάλι Bashi.

Μίλησε για πρόβα πολέμου και αποκλεισμού της Ταϊβάν.

Την εκδοχή αυτή ενισχύει και το γεγονός ότι μια στρατιωτική φάλαγγα αποτελούμενη από 160 αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα ZBL08 του Κινεζικού Στρατού κατευθύνθηκαν προς το Xiamen, στην επαρχία Fujian απέναντι από την Ταϊβάν.

Αυτά θα φορτωθούν σε αποβατικά πλοία.

Έχουμε δηλαδή επανάληψη του σεναρίου της Ουκρανίας. Τις ίδιες ακριβώς τακτικές προσομοίωσης ακριβείας έκανε και ο ρωσικός Στρατός.

Ταυτόχρονα, η Ανατολική Στρατιωτική Διοίκηση του PLA αποκάλυψε πριν λίγα λεπτά πως ανέπτυξε έως και 100 τύπους αεροσκαφών στα βόρεια, νοτιοδυτικά, νοτιοανατολικά της Ταϊβάν. Επιβεβαιώνεται ότι αναπτύχθηκαν και εναέρια τάνκερ Y-20U.

Oι ΗΠΑ ενεργοποιούν τον Νόμο “Lend-Lease Act” για την Ταϊβάν
Οι ΗΠΑ για δεύτερη φορά μετά το 1941 και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο θα ενεργοποιήσουν και πάλι τον Νόμο “Lend-Lease Act”. Αυτή τη φορά για την Ταϊβάν.

Ο Νόμος αυτός, ο οποίος εγκρίθηκε και για την Ουκρανία, θα επιτρέψει στις αμερικανικές δυνάμεις να μεταφέρουν άμεσα στρατιωτικό εξοπλισμό περικόπτοντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ο νόμος αυτός είχε ψηφιστεί αρχικά από το Κογκρέσο των ΗΠΑ τον Μάρτιο του 1941 για να παράσχει στους Συμμάχους κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πολέμου στρατιωτικό εξοπλισμό/προμήθειες και το πιο σημαντικό, πετρέλαιο, για να συνεχίσουν να πολεμούν τις δυνάμεις του Άξονα σε όλο τον κόσμο και να συντρίψουν τις δυνάμεις του Χίτλερ.

Το πρόγραμμα Lend-Lease που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου θεωρείται πως άλλαξε το παιχνίδι στη σύγκρουση, καθώς επέτρεψε στις ΗΠΑ να ανεφοδιάσουν γρήγορα τους Συμμάχους χωρίς χρονοβόρα διαδικαστικά εμπόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρεπουμπλικάνοι ετοιμάζονται να εισαγάγουν την ίδια νομοθεσία που εφαρμόζεται και για την Ουκρανία για τη δημιουργία ενός προγράμματος στρατιωτικής βοήθειας «δανεισμού-μίσθωσης» για την Ταϊβάν για να αποκρούσει την αυξημένες επιθετικές ενέργειες της Κίνας.

Συνέχεια στο warnews247

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards