Αρχική » Έρχεται απάντηση από ΗΠΑ:Ραγδαίες εξελίξεις-Κινεζικοί βαλλιστικοί και υπερηχητικοί πύραυλοι περνούν πάνω από την Ταϊβάν

Έρχεται απάντηση από ΗΠΑ:Ραγδαίες εξελίξεις-Κινεζικοί βαλλιστικοί και υπερηχητικοί πύραυλοι περνούν πάνω από την Ταϊβάν

από admin
Κινεζικοί βαλλιστικοί και υπερηχητικοί πύραυλοι περνούν πάνω από την Ταϊβάν από διάφορα σημεία του εναέριου χώρου της θέτοντας σε κατάσταση συναγερμού τις ΕΔ του νησιού. Κινεζικοί βαλλιστικοί και υπερηχητικοί πύραυλοι περνούν πάνω από την Ταϊβάν

Απειλούν με πλήγμα την Ταϊπέι: Κινεζικοί υπερηχητικοί πύραυλοι περνούν πάνω από την Ταϊβάν & βομβαρδίζουν την ΑΟΖ Ιαπωνίας -7η Ζώνη περικύκλωσης του νησιού

Ραγδαίες εξελίξεις φέρνει τις αμέσως επόμενες ώρες και ημέρες η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας. Κινεζικοί βαλλιστικοί και υπερηχητικοί πύραυλοι περνούν πάνω από την Ταϊβάν από διάφορα σημεία του εναέριου χώρου της θέτοντας σε κατάσταση συναγερμού τις ΕΔ του νησιού.

Οι Αμερικανοί είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν. Πληροφορίες του WarNews247 κάνουν λόγο για “απάντηση που έχει ετοιμαστεί” και θα κλιμακώσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις με την Κίνα.

Οι πληροφορίες, τα βίντεο και οι κινήσεις των κινεζικών δυνάμεων δείχνουν ότι προσομοιώνουν κατάληψη της νήσου. Ο PLA εκτόξευσε αρκετούς βαλλιστικούς πυραύλους στα βορειοανατολικά και νοτιοδυτικά ύδατα της Ταϊβάν ξεκινώντας από τις 13:46 τοπική ώρα.

Επιπλέον, ο PLA πρόσθεσε μια επιπλέον ζώνη περικύκλωσης της Ταϊβάν καθιστώντας 7 συνολικά τα σημεία στρατιωτικών ασκήσεων και όχι έξι που ήταν μέχρι τώρα. Επιπλέον η άσκηση έχει παραταθεί μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί στις 10 π.μ.

Ταυτόχρονα, ο κινεζικός Στρατός της Διοίκησης του Ανατολικού Θεάτρου εκτόξευσε πυροβολικό μεγάλης εμβέλειας από τα νησιά Πινγκτάν, 138 χλμ δυτικά από την επικράτεια της Ταϊβάν σε μια καθορισμένη περιοχή, έχοντας ως καθαρό στόχο την Ταϊπέι.

Τουλάχιστον, πέντε βαλλιστικοί πύραυλοι (μέχρι τώρα) που εκτοξεύθηκαν από τον στρατό της Κίνας έπεσαν μέσα στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας, δήλωσε την Πέμπτη η ιαπωνική κυβέρνηση, καταδικάζοντας την κίνηση και προχωρώντας σε διάβημα διαμαρτυρίας.

“Πέντε από τους εννέα βαλλιστικούς πυραύλους που εκτόξευσε η Κίνα πιστεύεται ότι προσγειώθηκαν εντός της ΑΟΖ της Ιαπωνίας“, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ιαπωνίας στους δημοσιογράφους.

“Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά την εθνική ασφάλεια της χώρας μας και την ασφάλεια των ανθρώπων” πρόσθεσε.

Ο στρατός της Κίνας εκτόξευσε δύο πυραύλους μικρού βεληνεκούς DF15B από την ηπειρωτική χώρα στην επαρχία Φουτζιάν. Οι κινεζικοί πύραυλοι πέρασαν από τον κεντρικό εναέριο χώρο της Ταϊβάν πριν πέσουν στις ανατολικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Κίνας ο PLA έχει ρίξει προς την Ταϊβάν τους εξής πυραύλους και ρουκέτες:

(MRBHM) DF-17 : 1
(MRLS) PCL191: 20
(MRLS) PHL-03: 34
(SRBM) DF-16 : 1
(SRBM) DF-15B : 2

Οι κατευθυνόμενοι πύραυλοι της Κίνας PCL191 (MRLS) εκτοξεύτηκαν από την περιοχή Xiamen στην Fujian, προς τα στενά της Ταϊβάν. Την ίδια στιγμή, αναφέρθηκε ότι οι ψαράδες της Ταϊβάν έβλεπαν τους κινεζικούς πυραύλους να περνούν πάνω από τα κεφάλια τους και να εισέρχονται στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο PLA εκτόξευσε ακόμη έναν βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς DF16 από την ηπειρωτική χώρα στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ. Περνώντας από τον εναέριο χώρο στα νότια της Ταϊβάν ο πύραυλος έπεσε στη θάλασσα στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Δείτε βίντεο

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards