Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Τάιπεϊ, στην Ταϊβάν, το αεροσκάφος των Ηνωμένων Πολιτειών που μεταφέρει την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi.

ΤΑΪΠΕΙ, 2 Αυγούστου (Reuters) – Η Ταϊβάν προετοιμάζει τα καταφύγιά της για αεροπορική επιδρομή καθώς η αυξανόμενη ένταση με την Κίνα και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εγείρουν νέους φόβους για την πιθανότητα επίθεσης από την Κίνα στο δημοκρατικό νησί.

Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν έδαφός της και έχει αυξήσει τη στρατιωτική δραστηριότητα στον αέρα και τις θάλασσες γύρω της. Η Ταϊβάν δεσμεύεται να αμυνθεί και έχει θέσει την ενίσχυση της άμυνάς της προτεραιότητα, με τακτικές στρατιωτικές ασκήσεις και ασκήσεις πολιτικής άμυνας.

Οι προετοιμασίες περιλαμβάνουν τον καθορισμό καταφυγίων όπου οι άνθρωποι μπορούν να καλυφθούν εάν αρχίσουν να πετούν κινεζικοί πύραυλοι, όχι σε ειδικά κατασκευασμένες αποθήκες αλλά σε υπόγειους χώρους όπως υπόγειους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, το σύστημα του μετρό και υπόγεια εμπορικά κέντρα.

Η πρωτεύουσα της Ταϊπέι έχει περισσότερα από 4.600 τέτοια καταφύγια που μπορούν να φιλοξενήσουν περίπου 12 εκατομμύρια ανθρώπους, περισσότερο από τέσσερις φορές τον πληθυσμό της.

reuters

Loading...