Αρχική » Ελληνοτουρκικά: Προκλητικός ο Ακάρ- «Η Τουρκία έχει δικαίωμα αυτοάμυνας στο Αιγαίο» (Video)

Ελληνοτουρκικά: Προκλητικός ο Ακάρ- «Η Τουρκία έχει δικαίωμα αυτοάμυνας στο Αιγαίο» (Video)

από admin
Ακάρ: Εμπρηστικές δηλώσεις-Οι Έλληνες δεν πρέπει «να ξεχνάνε το κολύμπι» Ελληνοτουρκικά: Προκλητικός ο Ακάρ- «Η Τουρκία έχει δικαίωμα αυτοάμυνας στο Αιγαίο» (Video)

Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την Τουρκία με τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να δηλώνει πως η Άγκυρα έχει δικαίωμα αυτοάμυνας στο Αιγαίο λόγω «στρατιωτικοποίησης των νησιών».

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατηγορεί την Ελλάδα για επεκτατισμό και θέτει και πάλι θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των νησιών και έφτασε στο σημείο να δηλώσει πως η Τουρκία έχει δικαίωμα αυτοάμυνας λόγω «στρατιωτικοποίησης των νησιών».

Παράλληλα επιρρίπτει ευθύνες τόσο στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, πως χαλάνε «το πιθανό θετικό κλίμα, το οποίο θα μπορούσε να δημιουργηθεί μεταξύ των δυο χωρών».

Αναλυτικά, ο Ακάρ δήλωσε: «Η στάση της γειτονικής μας Ελλάδας είναι περίεργη, ανώμαλη και καθοριστική. Είναι ανώμαλη στάση κυριολεκτικά. Καθώς δεν πήγαν μόνο στις ΗΠΑ, για να μην μας δοθούν τα F-16, πήγαν και στη Γερμανία και είπαν «μη δώσετε τα υποβρὐχια».

Εμείς δεν θέλουμε τα ελληνοτουρκικά προβλήματα να γίνουν προβλήματα Τουρκίας – ΕΕ, Τουρκίας – Ευρώπης, Τουρκίας – NATO και Τουρκίας – HΠΑ. Tα προβλήματα των δυο χωρών είναι προβλήματα της Ελλάδας και της Τουρκίας. Όμως δυστυχώς ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, όπως και ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας με επιθετική ρητορική και επιθετικές πράξεις χαλάνε το πιθανό θετικό κλίμα, το οποίο θα μπορούσε να δημιουργηθεί μεταξύ των δυο χωρών».

Σε άλλο σημείο σημείωσε: «Κάνουνε αβάσιμες δηλώσεις. Τώρα συνέχεια μιλούν για νεο-οθωμανισμό. Στις συνομιλίες, στις συναντήσεις μας, στα αιτήματα μας δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Εμείς λέμε διεθνές δίκαιο, συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων. Αυτά λέμε και διεκδικούμε τα δικαιώματα μας.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards