Αρχική » Αθήνα προς Τσαβούσογλου: Το τελεσίγραφό σας για τα νησιά έχει απορριφθεί

Αθήνα προς Τσαβούσογλου: Το τελεσίγραφό σας για τα νησιά έχει απορριφθεί

από admin
Πολύ σοβαρή εξέλιξη-Η Τουρκία κοινοποιεί χάρτες με αλλαγές συνόρων

Η Αθήνα απάντησε στην Άγκυρα για την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών απορρίπτοντας το σύνολο των τουρκικών απαιτήσεων.

Η Ελλάδα τόνισε εμφατικά πώς το σύνολο της τουρκικής επιχειρηματολογίας για τα νησιά έχει απορριφθεί και αυτό έχει αναλυθεί διεξοδικά σε δύο επιστολές προς τον ΟΗΕ, συνεπώς δεν υπάρχει τίποτα προς συζήτηση.

Εν κατακλείδι, ένας δρόμος απομένει στην Άγκυρα, αυτός της απόπειρας δημιουργίας τετελεσμένων και εκεί θα δούμε πόσο εννοεί τις απειλές που εκστομίζει.

«Έχουν απορριφθεί οι απαιτήσεις σας»
«Όσον αφορά τη “διασύνδεση” της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών και των παρακείμενων νήσων του Αιγαίου με την δήθεν υποχρέωση αποστρατικοποίησης των νησιών αυτών, επισημαίνεται ότι η Ελληνική πλευρά έχει αποστείλει δύο επιστολές στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, με τις οποίες απορρίπτει το σύνολο της τουρκικής επιχειρηματολογίας.

Οι δύο επιστολές της Μόνιμης Αντιπροσώπου της Ελλάδας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ υπογραμμίζουν με σειρά από νομικά επιχειρήματα ότι οι μονομερείς αιτιάσεις της τουρκικής πλευράς δεν στέκουν νομικά, έχουν καθαρά αναθεωρητικά κίνητρα και τροφοδοτούν έτι περαιτέρω την αστάθεια που προκαλεί η Τουρκία με τις ενέργειές της», επεσήμαναν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Νέες απειλές από Τσαβούσογλου: “Zήτημα κυριαρχίας των νησιών”
Νωρίτερα, ζήτημα κυριαρχίας των νησιών στο Αιγαίο είχε θέσει εκ νέου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επαναλαμβάνοντας τα έωλα επιχειρήματα της χώρας του για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και παραλαμβάνοντας παράλληλα τη σκυτάλη της πρόκλησης από τον κυβερνητικό εταίρο του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, και την εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας.

Ειδικότερα, ο Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε στη δήλωσή του:

“Η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς των νησιών που της έχουν δοθεί με τον όρο αποστρατιωτικοποίησης. Γράψαμε δύο επιστολές στον ΟΗΕ. Εάν η Ελλάδα δεν σταματήσει τις παραβιάσεις, θα συζητηθεί η κυριαρχία αυτών των νησιών.

Το επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά εδώ σήμερα, η επιστολή μας είναι πολύ σαφής. Επαναλαμβάνω, ας απαντήσει η Ελλάδα ξεκάθαρα στις επιστολές μας. Έχουμε ντοκουμέντα, αν δεν τελειώσει αυτή η παραβίαση θα συζητηθεί η κυριαρχία των νησιών.

«Εμείς έχουμε στείλει δύο επιστολές στο ΟΗΕ με τις θέσεις μας. Σε περίπτωση που η Ελλάδα συνεχίσει τις παραβιάσεις της σε νησιά με αποστρατιωκοποιημένο καθεστώς τότε επαναλαμβάνω πως θα συζητηθεί η κυριαρχία τους.

Επειδή δεν μπορούν να μας απαντήσουν νομικά γίνονται ακόμα πιο νευρικοί, δίνουν βλακώδες απαντήσεις κάνουν δημαγωγία, και λένε ότι η Τουρκία θέλει να πάρει τα νησιά μας.

Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας», πρόσθεσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη διάρκεια δηλώσεών του με τον ομόλογό του από τα Σκόπια.

Ν.Μπαχτσελί: «Η καρδιά και η όψη των Δωδεκανήσων είναι στραμμένα προς την Τουρκία!

Το άσπρο – μαύρο επιχείρησε να κάνει ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εν μέσω έξαρσης της τουρκικής προκλητικότητας και υπό τον φόβο η εμπρηστική ρητορική να μεταφερθεί στο πεδίο.

«Η Τουρκία δεν υποχωρεί από τα δικαιώματα της, δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματα της.

Η ελληνική κυβέρνηση φταίει, καθώς έχει παραβιάσει τις Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων και στρατιωτικοποιεί τα νησιά.

Έχει ευθύνες απέναντι στο διεθνές δίκαιο. Επιπλέον η καρδιά και η όψη των Δωδεκανήσων είναι στραμμένα προς την Τουρκία!

Όποιος αγγίξει την φλέβα μας θα του ξεριζώσουμε την καρδιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως είπε ο Μπαχτσελί, από τη μια η Άγκυρα επιθυμεί το Αιγαίο να είναι «μια θάλασσα ειρήνης και γαλήνης» και από την άλλη πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση, «μόνο ο άτυχος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θα πληρώσουν το τίμημα».

Ο Μπαχτσελί χαρακτήρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό όργανο των ξένων δυνάμεων «σαν τους παππούδες του» και πως κάνει προβοκάτσιες «για να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης».

Χαρακτηριστικά είπε ότι «ο Μητσοτάκης, σαν τους παππούδες του γίνεται όργανο των ξένων δυνάμενων και με τις ενέργειες και τη ρητορική του οδηγεί την κατάσταση στο να ξεχειλίσει το ποτήρι.

Επισκέπτεται τα νησιά που είναι αμφισβητούμενης κυριαρχίας επιχειρεί να προκαλέσει την Τουρκία και βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας.

Προσπαθεί να κάνει προβοκάτσιες για να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης εάν χρειαστεί καθώς θέλει να κάνει το Αιγαίο ελληνική θάλασσα».

«Να ξέρει ο Μητσοτάκης ότι όποιος καβαλάει το άλογο, πέφτει πολύ γρήγορα και ότι στα βουνά που εμπιστεύεται χιονίζει.

Όσοι θέλουν να πνιγούν στο Αιγαίο, δεν πρέπει να σταματήσουν να εμφανίζονται μπροστά μας.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι ένοχη. Τα πρόσωπα και οι καρδιές των Δωδεκανήσων είναι στραμμένα προς την Τουρκία» πρόσθεσε.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards