Αρχική » Αύριο το απόγευμα ο κόσμος μπορεί να δει το πιλοτικό επεισόδιο του έργου Blue Beam.

Αύριο το απόγευμα ο κόσμος μπορεί να δει το πιλοτικό επεισόδιο του έργου Blue Beam.

από admin
Αύριο το απόγευμα ο κόσμος μπορεί να δει το πιλοτικό επεισόδιο του έργου Blue Beam.Αργότερα σήμερα, η SpaceX θα εκτοξεύσει έναν ασυνήθιστο δορυφόρο. Ονομάζεται BlueWalker 3

Η SpaceX θα εκτοξεύσει έναν ασυνήθιστο δορυφόρο. Ονομάζεται BlueWalker 3 και έχει σχεδιαστεί για να μεταδίδει κυψελωτά σήματα 4G από το διάστημα. Πρέπει να ανησυχούμε;

Το γεγονός είναι ότι το Bluewalker 3 θα αναπτύξει μια μεγάλη κεραία με έκταση ​​64 τετραγωνικών μέτρων – το μέγεθος ενός μικρού γηπέδου τένις.

Αυτή η επίπεδη επιφάνεια, σε τροχιά 500 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, θα αντανακλά πολύ ηλιακό φως, κάτι που θα μπορούσε να κάνει τον δορυφόρο εξαιρετικά ορατό στους επίγειους παρατηρητές. Θα μπορούσε να γίνει πιο φωτεινό από τον πλανήτη Αφροδίτη, επισκιάζοντας τα πάντα στον νυχτερινό ουρανό εκτός από τη Σελήνη.

BlueWalker 3

Είναι μόνο ένας δορυφόρος μέχρι στιγμής, αλλά ο κατασκευαστής Bluewalker AST SpaceMobile σχεδιάζει να εκτοξεύσει περισσότερους από 100 μεγαλύτερους δορυφόρους που ονομάζονται BlueBirds.

Αυτοί οι δορυφόροι, που θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτεροι από το διπλάσιο του BlueWalker 3, θα φαίνονται ακόμη πιο φωτεινοί στον ουρανό.

Για τους αστρονόμους, οι δορυφόροι μπορούν να δημιουργήσουν φωτεινές λωρίδες σε εικόνες από επίγεια τηλεσκόπια, οι οποίες μπορεί να τους καταστήσουν ακατάλληλους για την παρατήρηση πιο απομακρυσμένων αντικειμένων.

Πρέπει να ανησυχούμε; Μπορεί. Αρχικά, ας δούμε πόσο φωτεινό είναι πραγματικά το Bluewalker . Η εκτόξευση έχει προγραμματιστεί από το Cape Canaveral στις 10 Σεπτεμβρίου στις 9:10 μ.μ. έως τις 9:20 μ.μ. EST. Μια ομάδα 34 δορυφόρων Starlink θα μοιραστεί το ταξίδι.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards