Η SpaceX θα εκτοξεύσει έναν ασυνήθιστο δορυφόρο. Ονομάζεται BlueWalker 3 και έχει σχεδιαστεί για να μεταδίδει κυψελωτά σήματα 4G από το διάστημα. Πρέπει να ανησυχούμε;

Το γεγονός είναι ότι το Bluewalker 3 θα αναπτύξει μια μεγάλη κεραία με έκταση ​​64 τετραγωνικών μέτρων – το μέγεθος ενός μικρού γηπέδου τένις.

Αυτή η επίπεδη επιφάνεια, σε τροχιά 500 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, θα αντανακλά πολύ ηλιακό φως, κάτι που θα μπορούσε να κάνει τον δορυφόρο εξαιρετικά ορατό στους επίγειους παρατηρητές. Θα μπορούσε να γίνει πιο φωτεινό από τον πλανήτη Αφροδίτη, επισκιάζοντας τα πάντα στον νυχτερινό ουρανό εκτός από τη Σελήνη.

Αύριο το απόγευμα Blue Beam., Αύριο το απόγευμα ο κόσμος μπορεί να δει το πιλοτικό επεισόδιο του έργου Blue Beam.
BlueWalker 3

Είναι μόνο ένας δορυφόρος μέχρι στιγμής, αλλά ο κατασκευαστής Bluewalker AST SpaceMobile σχεδιάζει να εκτοξεύσει περισσότερους από 100 μεγαλύτερους δορυφόρους που ονομάζονται BlueBirds.

Αυτοί οι δορυφόροι, που θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτεροι από το διπλάσιο του BlueWalker 3, θα φαίνονται ακόμη πιο φωτεινοί στον ουρανό.

Για τους αστρονόμους, οι δορυφόροι μπορούν να δημιουργήσουν φωτεινές λωρίδες σε εικόνες από επίγεια τηλεσκόπια, οι οποίες μπορεί να τους καταστήσουν ακατάλληλους για την παρατήρηση πιο απομακρυσμένων αντικειμένων.

Πρέπει να ανησυχούμε; Μπορεί. Αρχικά, ας δούμε πόσο φωτεινό είναι πραγματικά το Bluewalker . Η εκτόξευση έχει προγραμματιστεί από το Cape Canaveral στις 10 Σεπτεμβρίου στις 9:10 μ.μ. έως τις 9:20 μ.μ. EST. Μια ομάδα 34 δορυφόρων Starlink θα μοιραστεί το ταξίδι.

Loading...