Αρχική » BCA Research: Η χρηματιστηριακή που προβλέπει πυρηνικό όλεθρο, αλλά συστήνει αγορά μετοχών

BCA Research: Η χρηματιστηριακή που προβλέπει πυρηνικό όλεθρο, αλλά συστήνει αγορά μετοχών

από admin
pyrinika-ti-tha-symvei-ekragoun-ola-taytoxrona

Μια ξεχωριστή επενδυτική σύσταση, που προκάλεσε ανησυχία στους πελάτες.
Μια εταιρεία χρηματοοικονομικών ερευνών έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους πελάτες της λέγοντας ότι υπάρχει πιθανότητα 10% να καταστραφεί ο πολιτισμός από έναν πυρηνικό πόλεμο, αν και την ίδια ώρα τους παροτρύνει να συνεχίσουν να αγοράζουν μετοχές.

Η BCA Research, μια καναδική επιχείρηση, είπε στους πελάτες να «παραμείνουν ανοδικοί» στις μετοχές και «να αγνοήσουν σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο επιβίωσης», ακόμα κι εάν η κρίση στην Ουκρανία οδηγήσει σε πυρηνικό Αρμαγεδδώνα.

Μάλιστα, θεωρεί ότι η πιθανότητα ενός πυρηνικού πολέμου που θα καταστρέψει τον πολιτισμό τους επόμενους 12 μήνες είναι μία στις 10, καθώς οι εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης κλιμακώνονται.

Ο Πίτερ Μπέρεζιν, επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της BCA, έγραψε: «Παρά τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου, είναι λογικό να παραμείνουμε θετικοί σχετικά με τις μετοχές τους επόμενους 12 μήνες.

Εάν ο Πούτιν αποφασίσει…
«Αν ένας ICBM [διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος] κατευθύνεται προς το μέρος σας, το μέγεθος και η σύνθεση του χαρτοφυλακίου σας δεν θα έχει καμία σημασία. Έτσι, από καθαρά οικονομική άποψη, θα πρέπει να αγνοήσετε σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο επιβίωσης».

Και κατέληξε: «Ο κίνδυνος του Αρμαγεδδώνα έχει αυξηθεί δραματικά. Παραμείνετε ανοδικοί στις μετοχές σε ορίζοντα 12 μηνών.»

Ο Μπερεζίν είπε: «Εάν ο Πούτιν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν έχει μέλλον, υπάρχει ο κίνδυνος να αποφασίσει ότι και κανένας άλλος δεν πρέπει να έχει μέλλον».

Η BCA προειδοποίησε ότι οι αγορές θα μπορούσαν να βιώσουν μια «στιγμή φρίκης» τις επόμενες εβδομάδες, ακόμη και αν αποφευχθεί τελικά ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Πηγή: ΟΤ

   
Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards