Αύριο οι ανακoινώσεις για τις χρεώσεις ηλεκτρικής ενέργειας τον Σεπτέμβριο – Αναμένονται αυξήσεις 40%

Αυξημένες έως και 40% σε σχέση με τον Αύγουστο αναμένεται να είναι οι χρεώσεις ηλεκτρικής ενέργειας για τον Σεπτέμβριο που θα ανακoινώσουν αύριο οι προμηθευτές ρεύματος.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η χαμηλότερη τιμή που θα ανακοινωθεί θα είναι της τάξης των 0,60 ευρώ ανά κιλοβατώρα όταν η αντίστοιχη χαμηλότερη του Αυγούστου ήταν 0,48 ευρώ και είχε ανακοινωθεί από τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικά αυξημένη θα είναι και η χρέωση της ΔΕΗ, στα επίπεδα των 0,60 ευρώ ή και παραπάνω.

Την ίδια στιγμή, οι μεγαλύτερες χρεώσεις που θα ανακοινωθούν εκτιμάται ότι θα κινούνται πάνω από τα 0,65 ευρώ ανά κιλοβατώρα, αγγίζοντας ακόμη και τα 0,7 ευρώ.

Κατά συνέπεια, θα είναι κι αυτές σημαντικά υψηλότερες από το άνω εύρος των τιμών του Αυγούστου, όταν μόλις τρεις προμηθευτές είχαν ανακοινώσει χρεώσεις πάνω από τα 0,6 ευρώ ανά κιλοβατώρα

Το νέο ρεκόρ στην τιμή του ρεύματος προκαλεί νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση καθώς για να διατηρηθεί η τιμή της κιλοβατώρας που πληρώνει ο καταναλωτής στα 0,16 ευρώ θα πρέπει να διευρυνθεί το ποσό της κρατικής επιδότησης.

Εκπρόσωποι του κλάδου εκτιμούν ότι η κρατική ενίσχυση θα πρέπει να διαμορφωθεί τουλάχιστον στα 0,41 ευρώ ανά κιλοβατώρα, από 0,337 ευρώ τον Αύγουστο, ώστε οι αυξήσεις να μην «περάσουν» στη λιανική αγορά.

Loading...