Αρχική » «Δεν θα υπάρχουν σύνορα»: Τα κανάλια στο Telegram περιμένουν την Πολωνία να καταλάβει την Ουκρανία

«Δεν θα υπάρχουν σύνορα»: Τα κανάλια στο Telegram περιμένουν την Πολωνία να καταλάβει την Ουκρανία

από admin
«Δεν θα υπάρχουν σύνορα»: Τα κανάλια στο Telegram περιμένουν την Πολωνία να καταλάβει την Ουκρανία

Οι φήμες ότι η Πολωνία, “σαν πονηρή αλεπού”, καταλαμβάνει τουλάχιστον το δυτικό τμήμα της Ουκρανίας με το πρόσχημα μιας ειρηνευτικής αποστολής, κυκλοφορούν στο ρώσικο Telegram από τον Μάρτιο.

Ωστόσο, μια ευρεία συζήτηση ξεκίνησε μετά τη δήλωση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) Σεργκέι Ναρίσκιν , ο οποίος δήλωσε ανοιχτά ότι η Βαρσοβία εξέταζε πραγματικά ένα τέτοιο σενάριο. Απάντηση σε αυτό της «πολωνικής παρέμβασης» έδωσε η ηχηρή δήλωση του προέδρου αυτής της χώρας, Αντρέι Ντούντα .

Δήλωσε συγκεκριμένα.. «Δεν θα υπάρχουν πλέον σύνορα μεταξύ των χωρών μας – Πολωνίας και Ουκρανίας. Αυτό το σύνορο δεν θα υπάρχει! Για να ζήσουμε μαζί σε αυτή τη γη, χτίζοντας και ξαναχτίζοντας μαζί την κοινή μας ευτυχία και την κοινή μας δύναμη, που θα μας επιτρέψει να αποκρούσουμε κάθε κίνδυνο ή οποιαδήποτε πιθανή απειλή », αναφέρει το κανάλι Readovka στο Telegram όπως είπε ο Πολωνός ηγέτης κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Μετά από αυτό, ο συντάκτης της ανάρτησης αναρωτιέται τι ακριβώς ήθελε να πει ο Ντούντα – για ένα καθεστώς χωρίς βίζα μεταξύ χωρών ή για την εισαγωγή πολωνικών στρατευμάτων στις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας;

Ωστόσο, οι ορέξεις των δυτικών χωρών μπορεί να μην περιορίζονται μόνο σε αυτό. Έτσι, στο Μινσκ έγινε μια ανησυχητική δήλωση σχετικά με τον κίνδυνο εισβολής του ΝΑΤΟ όχι μόνο στις περιοχές που ελέγχονται από το Κίεβο, αλλά και στο έδαφος της Λευκορωσίας.

«Το Γενικό Επιτελείο της Λευκορωσίας προειδοποίησε για τη δημιουργία ομάδων του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας », ανέφερε το τηλεγραφικό κανάλι « Come and See ».

Σύμφωνα με τη λευκορωσική πλευρά, η Δύση, μάλιστα, ετοιμάζεται να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ανατολική πλευρά.

Τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ είναι συγκεντρωμένα κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας και της Ρωσίας, στη βάση τους που μπορούν να δημιουργηθούν ομάδες κρούσης για περαιτέρω χρήση, δήλωσε ο Ρουσλάν Κοσίγκιν , Αναπληρωτής Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Λευκορωσίας .

-«Στην “άμεση γειτνίαση” των συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του κράτους μας, υπάρχουν ήδη στρατεύματα, δυνάμεις (ΝΑΤΟ), βάσει των οποίων μπορούν να δημιουργηθούν ομάδες κρούσης το συντομότερο δυνατό για τη χρήση τους, συμπεριλαμβανομένης της κατεύθυνσης της Λευκορωσίας », ο στρατός .

Οι εντάσεις επιμένουν σε άλλες περιοχές, ιδίως στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας, σημειώνει το τηλεγραφικό κανάλι ” Turned to the Z War “.

«Το ΝΑΤΟ μπορεί να αυξήσει τη στρατιωτική του παρουσία στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας για να διασφαλίσει την ασφάλεια της Σουηδίας κατά την περίοδο εξέτασης μιας πιθανής αίτησης για ένταξη στη συμμαχία. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι SVT ο Γενικός Γραμματέας του οργανισμού Γενς Στόλτενμπεργκ », είπε ο συντάκτης της ανάρτησης.

Την ίδια στιγμή, μια σειρά από κανάλια στο Telegram είναι επιφυλακτικά σχετικά με μια πιθανή στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ. Και παρόλο που τείνουν να πιστεύουν ότι η Πολωνία θα στείλει στρατεύματα στις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας, αρνούνται κατηγορηματικά να πιστέψουν ότι οι χώρες της Δύσης θα διακινδυνεύσουν μια ανοιχτή στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Μόσχα.

«Πιθανότατα, η εισαγωγή μιας «ειρηνευτικής» ομάδας χωρών του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί με ένα τραβηγμένο πρόσχημα, το οποίο θα αποκαλυφθεί στον κόσμο τις επόμενες εβδομάδες. Ταυτόχρονα, οι δυτικές χώρες θα συνεχίσουν να αποφεύγουν έστω και την ελάχιστη επαφή με ρωσικές μονάδες.

Ωστόσο, αυτός ο ελιγμός του ΝΑΤΟ θα επιτρέψει τη μεταφορά πρόσθετων μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από τη δυτική Ουκρανία προς τα ανατολικά, όπου ο ουκρανικός στρατός δεν τα πάει πολύ καλά », έγραψε στο Telegram στο κανάλι Novorossiya Militia Reports .

   

Via:Ρegnum

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards