Αρχική » Έφυγε από τη ζωή ο Νικόλαος Δεληγιώργης, εκδότης των περιοδικών “Μανίνα” και “Αγόρι”

Έφυγε από τη ζωή ο Νικόλαος Δεληγιώργης, εκδότης των περιοδικών “Μανίνα” και “Αγόρι”

από admin
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών, ο εκδότης των περιοδικών "Μανίνα" και "Αγόρι". Η ανάρτηση του γιου του, Αλέξανδρου.

Έφυγε από τη ζωή, ο Νικόλαος Δεληγιώργης σε ηλικία 85 ετών, ο εκδότης των περιοδικών “Μανίνα” και “Αγόρι”. Η ανάρτηση του γιου του, Αλέξανδρου.

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο εκδότης των περιοδικών “Μανίνα” και “Αγόρι”, Νικόλαος Δεληγιώργης, όπως έκανε γνωστό μέσω ανάρτησης στο Facebook ο γιός του, Αλέξανδρος.

“Καλό Ταξίδι πατέρα. Παρακαταθήκη για όλο τον κόσμο τα περιοδικά σου ΜΑΝΙΝΑ, ΑΓΟΡΙ, ΒΑΒΟΥΡΑ, ΠΑΤΤΥ, ΤΡΟΥΕΝΟ, ΓΚΟΛ. Για εμάς η φροντίδα σου, η αγάπη σου και το ανεπανάληπτο σου χιούμορ. Θα τα λέτε με τους φίλους σου εκεί ψηλά και θα μας πειράζετε», έγραψε.

Ποιος ήταν ο Νικόλαος Δεληγιώργης
Ο Νικόλαος Δεληγιώργης είχε γεννηθεί στον Πειραιά στις 14 Μαΐου 1937 και ήταν εκδότης περιοδικών και συν-δημιουργός, μαζί με τον δημοσιογράφο Κώστα Μπαζαίο, δύο εκ των πιο δημοφιλών κόμικς στις δεκαετίες του ’70 και ’80, των Μανίνα (για κορίτσια) και Δυναμικό Αγόρι.

Το 1971 ο Νικόλαος Δεληγιώργης εξασφάλισε από την «Ελλάς Πρες» του κ. Γιώργου Σγούρα (που διέθετε δικαιώματα εικονογραφημένων) βρετανικές ποδοσφαιρικές σειρές και συνδημιούργησε το «Γκολ» (που επανεκδόθηκε και πολύ αργότερα).

Τον Ιούνιο του 1972 εξέδωσε μαζί με τον δημοσιογράφο Κώστα Μπαζαίο τη Μανίνα, αρχικά σε μεγάλο σχήμα, που έφθασε να πουλάει περισσότερα από 100.000 φύλλα εβδομαδιαίως. Ακολούθησαν το εβδομαδιαίο Αγόρι και τα 15θήμερα Τρουένο και Πάττυ. Επίσης, στα τέλη της δεκαετίας του 1980 εξέδωσε τη Βαβούρα, (εβδομαδιαίο για παιδιά με ανεπτυγμένο χιούμορ) και τη δεκαετία του 1990 το Γκάρφιλντ.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards