Σύμφωνα με όσα μετέδωσε πριν από λίγο η ΕΡΤ, η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι ανοιχτά της Κύπρου είναι γεγονός η τουρκική γεώτρηση.

Μάλιστα σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, το τουρκικό γεωτρύπανο βρίσκεται ήδη στα 3.000 μέτρα.

Όλα αυτά την ίδια στιγμή που κανένας πολιτικός σε Ελλάδα και Κύπρο δεν ενημερώνουν σχετικά με το αν όντως υπάρχει τουρκική γεώτρηση σε εξέλιξη…

Επίσης σύμφωνα με το «philenews.com», ο Φατίχ Ντονμέζ είπε, ότι ο «Πορθητής» έχει κάνει ήδη μία γεώτρηση και προχωρά στη δεύτερη στο τεμάχιο Φινίκε-1.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας ανέφερε επίσης ότι την Πέμπτη θα ξεκινήσει την κάθοδό του στην Ανατολική Μεσόγειο και το γεωτρύπανο «Γιαβούζ», το οποίο όπως είπε θα προχωρήσει σε γεώτρηση σε περιοχή που η «τδβκ» εξουσιοδότησε την ΤΡΑΟ, σύμφωνα με τον «Πολίτη» της Κύπρου.


«Το βάθος του νερού εκεί είναι 2.300 μέτρα περίπου. Αυτή τη στιγμή η γεώτρησή μας έχει ξεπεράσει τα τρεις χιλιάδες. Στόχος μας είναι να φτάσει στα 5-5.500 μέτρα μέσα σε 100-120 ημέρες. Προς το τέλος Ιουλίου θα έχουμε φτάσει στο στόχο μας.

Άλλωστε το έχουμε πει από την αρχή. Δεν υπάρχει εγγύηση για το τι θα βρούμε. Αν δεν κάνουμε γεώτρηση δεν είναι δυνατόν να το ξέρουμε. Φυσικά και έχουμε ελπίδες. Στην ανατολική Μεσόγειο προσπαθούν να αποκλείσουν την Τουρκία από την ενεργειακή εξίσωση. Γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ρεαλιστική λύση χωρίς την Τουρκία, αλλά δεν το λένε», είπε ο Φατίχ Ντονμέζ.

makeleio.gr

katohika

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here