Αρχική » EKTAKTO- “H Ουκρανία υποβάλλει αίτημα «ταχείας προσχώρησης» στο ΝΑΤΟ”

EKTAKTO- “H Ουκρανία υποβάλλει αίτημα «ταχείας προσχώρησης» στο ΝΑΤΟ”

από admin
EKTAKTO- “H Ουκρανία υποβάλλει αίτημα «ταχείας προσχώρησης» στο ΝΑΤΟ”

Aποφασισμένοι να φέρουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και πυρηνικό ολοκαύτωμα είναι ο Β.Ζελένσκι και κάποια “γεράκια” πέραν του Ατλαντικού.

Η Ουκρανία υποβάλλει αίτηση προσχώρησης στο ΝΑΤΟ με «επιταχυνόμενο τρόπο» σε απάντηση της ανακοίνωσης προσάρτησης των τεσσάρων περιοχών της στη Μόσχα. Το Κίεβο ποντάρει πλέον στην ένταξη στο ΝΑΤΟ και ενεργοποίηση του Άρθρου 5 περί συλλογικής Άμυνας.

Μέχρι στιγμής, το ΝΑΤΟ δεν έχει σχολιάσει το αίτημα Ζελένσκι για ταχεία προσχώρηση στη Συμμαχία. Η συγκεκριμένη κίνηση, όπως είναι φυσικό, προκαλεί ανησυχία, καθώς φέρνει ολοένα και πιο κοντά την ευθεία σύγκρουση του ΝΑΤΟ (με ηγέτιδα χώρα τις ΗΠΑ) και τη Ρωσία.

Από τον πόλεμο δια αντιπροσώπων κινδυνεύουμε να έχουμε ένα νέο γενικευμένο πόλεμο, με τις πυρηνικές απειλές να κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των λαών…

Δήλωση Β.Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι το Κίεβο ζητά ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ αφού η Ρωσία προσάρτησε επίσημα τέσσερις ουκρανικές περιοχές που ελέγχονται (σε μεγάλο βαθμό) από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε επίσης πως δεν θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία, όσο παραμένει πρόεδρος ο Πούτιν.

«Εκ των πραγμάτων, έχουμε ήδη ανοίξει τον δρόμο εισόδου στο ΝΑΤΟ. Σήμερα, η Ουκρανία υποβάλλει αίτηση για να το κάνει και με «το νόμο» (de jure).

Με μια διαδικασία που θα ανταποκρίνεται στη σημασία που έχει για εμάς, η προστασία της κοινότητάς μας. Με ταχείς ρυθμούς.

Κάνουμε το καθοριστικό μας βήμα, υπογράφοντας την αίτηση της Ουκρανίας για ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ. Έχουμε ήδη αποδείξει τη συμβατότητά μας με τα πρότυπα της Συμμαχίας», ανέφερε στο μήνυμά του ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ουκρανία-Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Β.Ζελένσκι

Το γραφείο του Ουκρανού προέδρου εξέδωσε ενημερωτική δήλωση μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας.

«Τα μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας συζήτησαν το θέμα της νέας απόπειρας προσάρτησης του εδάφους της Ουκρανίας και της κλιμάκωσης της ένοπλης επίθεσης από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση συζήτησαν τρόπους αντιμετώπισης των προσπαθειών της επιτιθέμενης χώρας να προσαρτήσει ουκρανικά εδάφη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι συζητήθηκαν τα «ψευδο-δημοψηφίσματα», ενώ το Συμβούλιο συζήτησε «τη συλλογική ασφάλεια της Ουκρανίας και του ευρωατλαντικού χώρου».

«Συζητήθηκαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη διασφάλιση της συλλογικής ασφάλειας του ευρωατλαντικού χώρου και της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την ενίσχυση και επέκταση του διεθνούς συνασπισμού για την υποστήριξη της Ουκρανίας, την αύξηση της στρατιωτικής και τεχνικής βοήθειας προς τη χώρα μας, την ενίσχυση της πίεσης των κυρώσεων προς τη Ρωσία, την εφαρμογή προτάσεων για την εγγύηση της ασφάλειας στη διεθνή σκηνή, την ενεργοποίηση της στρατηγικής της πυρηνικής αποτροπής της Ρωσίας από τις χώρες του ευρωατλαντικού χώρου, καθώς και την αντιμετώπιση των υβριδικών απειλών που προκαλεί η επιτιθέμενη χώρα», τονίζεται.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards