Αρχική » ΕΚΤΑΚΤΟ-Στο τραπέζι τουρκική απόβαση σε ελληνική βραχονησίδα

ΕΚΤΑΚΤΟ-Στο τραπέζι τουρκική απόβαση σε ελληνική βραχονησίδα

από admin
ΕΚΤΑΚΤΟ-Στο τραπέζι τουρκική απόβαση σε ελληνική βραχονησίδα

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο Ερντογάν κατά των ΗΠΑ και της Ελλάδας λέγοντας χαρακτηριστικά πως “οι εννιά αμερικανικές βάσεις δεν στρέφονται κατά της Ρωσίας. Δεν το τρώω” είπε χαρακτηριστικά.

Η ομιλία αυτή του Ερντογάν μπορεί να αποδειχτεί ορόσημο καθώς ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι ξεκάθαρος. Ο Ερντογάν θεωρεί πράγματι, όπως έχει αναφέρει το WarNews247 εδώ και καιρό, μείζονα απειλή τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.

Από κει και πέρα η κρίση είναι μονόδρομος πλέον για την Άγκυρα προκειμένου να αποκτήσει καλύτερες (όπως πιστεύει ο Ερντογάν) διαπραγματευτικές δυνατότητες υπό την απειλή τετελεσμένων.

Σενάριο απόβασης σε βραχονησίδα
Συγκλίνουσες πληροφορίες δείχνουν ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες η Τουρκία να κλιμακώσει περαιτέρω και να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας στον ΟΗΕ, για το καθεστώς των ελληνικών νησιών.

Αυτό αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Επί του θέματος αυτού, πηγές του ελληνικού ΥΠΕΞ απαντούν: «Η Τουρκία ας κάνει ό,τι θέλει, διότι η κυβέρνηση έχει ενημερώσει, προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα και έχει δυνατό διπλωματικό οπλοστάσιο».

Όλα αυτά την ώρα που όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN η Αλεξία Τασούλη, γίνονται διαρκείς συσκέψεις στο υπουργείο Εξωτερικών με τη συμμετοχή και στελεχών του ΥΠΕΘΑ και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της τουρκικής απόβασης σε βραχονησίδα.

   

Η Αθήνα έχει επίσης ενημερωθεί πως η Τουρκία έχει ενοχληθεί πολύ από τους χάρτες που δόθηκαν σε πρεσβείες που δείχνουν τις τουρκικές αξιώσεις και επιχειρεί να κάνει και αυτή το ίδιο.

   
Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards