Αρχική » Παρέμβαση “βόμβα”: “Η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη-Έρχεται ραγδαία κλιμάκωση

Παρέμβαση “βόμβα”: “Η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη-Έρχεται ραγδαία κλιμάκωση

από admin
Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες: Σύγκρουση στο Αιγαίο “βλέπουν” οι Γερμανοί -Τρία σενάρια στρατιωτικής εμπλοκής

Βαρυσήμαντη παρέμβαση για τα ελληνοτουρκικά πραγματοποίησε ο δημοσιογράφος, Αλέξης Παπαχελάς, ο οποίος μίλησε για την τρέχουσα κρίση μεταξύ των δύο χωρών και προχώρησε σε σημαντικές αποκαλύψεις και τοποθετήσεις.

Ο Α.Παπαχελάς εξέφρασε την ίδια άποψη με το WarNews247: Η Τουρκία κινείται προς ναυτικό αποκλεισμό ελληνικού νησιού. Προχώρησε όμως και σε μία αποκάλυψη, η Άγκυρα μπορεί να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

“Η Τουρκία έχει κόψει τις γέφυρες επικοινωνίας”
Ο Α.Παπαχελάς δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η Τουρκία έχει κόψει τις γέφυρες επικοινωνίας.

Στο στρατιωτικό πεδίο δεν υπάρχει ακόμα κάποια ανησυχητική αλλαγή.

Το ανησυχητικό όμως είναι ότι οι Τούρκοι δημοσιογράφοι μας λένε ότι έχουν γραμμή από το κράτος να φουντώνουν το θέμα με την Ελλάδα. Αυτό ούτε το 2020 είχε συμβεί σε τέτοιο σημείο.

Είχε συμβεί παλιότερα όταν είχαμε μπει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Είναι κάτι πολύ ανησυχητικό και κάτι καινούργιο. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία και στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο.

Όσο υπάρχουν σοβαροί αναλυτές που λένε ότι είναι η πρώτη φορά που έχει μπει τόσο έντονα στον δημόσιο διάλογο στην Τουρκία η Ελλάδα και με τόσο εμπρηστικό τρόπο, ναι ο κίνδυνος του ατυχήματος υπάρχει.

“Ναυτικός Αποκλεισμός”

Οι Τούρκοι χτίζουν αυτό το επιχείρημα, μπορεί να προσφύγουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας και να πουν ότι η Ελλάδα παραβιάζει κάποιες Συνθήκες στέλνοντας Στρατό ή με τις επισκέψεις των Αξιωματούχων και ότι παραβιάζοντας τις Συνθήκες τις καθιστά άκυρες το οποίο σημαίνει πως η μεταβίβαση των νησιών από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ή από τους Ιταλούς είναι άκυρη διότι η Ελλάδα έχει παραβιάσει τις Συνθήκες.

Είναι τρελό αλλά είναι επιλογή του Ερντογάν να το κάνει αν θέλει.

Ο κίνδυνος ποιος είναι, το κάνει μεν αυτό και προσφεύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας ΑΛΛΑ ταυτόχρονα αποκλείω και ένα νησί για να δείξω έμπρακτα ότι εγώ προστατεύω το συμφέρον μου.

Ότι κάνω δηλαδή έναν αποκλεισμό ενός νησιού για να μην αφήσω στρατιωτικές δυνάμεις ή κάτι άλλο να πάνε.

Δεν νομίζω ότι είμαστε εκεί ακόμη. Προς το παρόν “χτίζουν” ακόμη αυτό το νομικό επιχείρημα”.

Δείτε το βίντεο:

Η επιστολή της Τουρκίας προς τον ΟΗΕ
Ακριβώς επειδή η Τουρκία “χτίζει” το νομικό υπόβαθρο του “ναυτικού αποκλεισμού”, δημοσιεύουμε την επιστολή της Τουρκιάς προς τον ΟΗΕ για τον εξοπλισμό των ελληνικών νησιών. Πρόκειται για την δεύτερη επιστολή έξι άρθρων στον ΟΗΕ.

Τα αιτήματα της Τουρκίας από την Ελλάδα είναι τα εξής:

Άρθρο 1: Σύμφωνα με το άρθρο 12 της Συνθήκης της Λωζάνης, η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά, από το παρελθόν ως σήμερα, εξαρτάται από το αποστρατικοποιημενο καθεστώς των νησιών

Άρθρο 2: Η Σύμβαση του Μοντρέ δίνει μόνο στην Τουρκία το δικαίωμα να οπλίσει γύρω από τα στενά, δεν περιέχει καμία ρητή ή σιωπηρή διάταξη για την Ελλάδα. Η περιοχή που περιγράφεται ως Μαύρη Θάλασσα δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα.

Άρθρο 3: «Εάν δεν υπάρχει πολιτική δέσμευση μεταξύ των μερών στις διαπραγματεύσεις, δεν υπάρχει νομική υποχρέωση.

Άρθρο 4: Αν και η Τουρκία δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος, η Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων είναι το υψηλότερο επίπεδο συμφωνίας αφοπλισμού και είναι δεσμευτική για όλους.

Άρθρο 5: Η λύση του προβλήματος του αρχιπελάγους Άαλαντ μεταξύ Φινλανδίας και Σουηδίας αποτελεί παράδειγμα για τις απαιτήσεις της Τουρκίας.

Άρθρο 6: Η νομική βάση των ελληνικών διεκδικήσεων είναι αδύναμη, παρουσιάζουν νοοτροπία αποκομμένη από την πραγματικότητα, επομένως δεν αξίζουν περαιτέρω απάντηση.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards