Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak με σημερινό της δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν την εντολή να δρουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό στην Άγκυρα.

-Eνώ ο τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, χαρακτήρισε «απόπειρα πολέμου» την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο, από τα 6 στα 12 μίλια, καθώς η αρχή έγινε στο Ιόνιο και ακολουθεί η Κρήτη.

«Εάν η απόπειρα της Αθήνας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα δεν είναι αιτία πολέμου, τότε ποιο είναι;» διερωτήθηκε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι.

Την ίδια ώρα αναφέρεται στο ρεπορτάζ της YENI SAFAK:Εντολή Ερντογάν, Εντολή Ερντογάν στους πλοιάρχους: Έχετε το ελεύθερο (vid)«Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες για όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και για σύγκρουση. Σε αυτή την κατεύθυνση έχει δοθεί εντολή στους πλοιάρχους του Πολεμικού Ναυτικού να απαντούν σε πιθανές προκλήσεις, δίχως να ρωτούν την Άγκυρα».

Κατά τα άλλα η Ευρώπη έδωσε διορία για κυρώσεις στην Άγκυρα.

Συγκεκριμένα, προθεσμία ενός μήνα δόθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία προκειμένου να συμμορφωθεί και να σταματήσει τις αυθαίρετες ενέργειες και τις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, διαφορετικά οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα στραφούν στο μαστίγιο των κυρώσεων.Loading...