Αρχική » Επίδομα τέκνων 2019: Τι πρέπει να προσέξετε

Επίδομα τέκνων 2019: Τι πρέπει να προσέξετε

από admin
Επίδομα παιδιού 2019

Ανοίγει την Πέμπτη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα τέκνων 2019 (τον ηλεκτρονικό Α21) το οποίο πέρσι πήραν 926.000 δικαιούχοι.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα https://www.idika.gr/epidomapaidiou/ και χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης του Taxisnet. Η πρώτη του επιδόματος που θα δοθεί στο τέλος Μαρτίου θα βασιστεί στα εισοδήματα του 2017. Μόλις ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων στα τέλη Ιουνίου οι επόμενες δόσεις του επιδόματος θα καταβληθούν συμψηφιστικά ανάλογα αν ο δικαιούχος είχε υψηλότερα ή χαμηλότερα εισοδήματα με βάση τα οποία θα προσαρμοστεί αναλόγως και το επίδομα.

Αιτήσεις περιουσιακής κατάστασης ( Α21 ) για το επίδομα παιδιού 2019 θα υποβάλλονται διαρκώς. Συνεπώς, αυτονόητο είναι πως αμέσως μετά την εκκαθάριση της καταβολής της πρώτης δόσης για το 2019, η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις.

Οι καταβολές θα είναι διμηνιαίες, όπως και το 2018. Τα δικαιούμενα ποσά θα καταβάλλονται αναδρομικά για το 2019, όποτε κι αν υποβάλλουν οι δικαιούχοι την αίτησή τους έως και 15/1/2020. οι ημερομηνίες καταβολής είναι

1η δόση: τέλος Μαρτίου (για όσους έκαναν αίτηση ως τις 15 Ιανουαρίου )

2η δόση: τέλος Μαϊου

3η δόση: τέλος Ιουλίου

4η δόση: τέλος Σεπτεμβρίου

5η δόση: Τέλος Νοεμβρίου

6η δόση: πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.Τι πρέπει να προσέξετε

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσέξουν  επτά σημεία που αν δεν δοθεί προσοχή στην συμπλήρωση τους μπορεί να οδηγήσουν σε ταλαιπωρία και καθυστερήσεις .

Συγκεκριμένα

Οι ΑΜΚΑ όλων των μελών της οικογένειας που καταχωρούνται στην Αίτηση – υπεύθυνη δήλωση (Α21), πρέπει να είναι έγκυροι.

1 Οι φοιτητές των ΑΕΙ-ΤΕΙ και λοιπών Σχολών Δημοσίου πρέπει να έχουν φοιτητικές ταυτότητες (πάσο) σε ισχύ.

2 Οι φοιτητές που μετεγράφηκαν εντός του 2019 πρέπει να έχουν επιπλέον διαθέσιμο τον αριθμό της ακαδημαϊκής ταυτότητας (πάσου) που είχαν πριν την μεταγραφή τους..

3 Οι αλλοδαποί πολίτες ή Ομογενείς που διαθέτουν Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς πρέπει να έχουν, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης Α21, άδειες διαμονής στην Ελλάδα σε ισχύ.

4 Για τα εξαρτώμενα τέκνα που το έτος 2019 είναι 19 ετών (έτος γέννησης 2000) και είναι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ( Γυμνάσια, Λύκεια ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ κλπ) οι δικαιούχοι πρέπει να καταχωρούν, στα σχετικά πεδία της αίτησης, τον αριθμό μητρώου μαθητή καθώς και τον αριθμό μητρώου του σχολείου φοίτησης.

5 Τα εξαρτώμενα τέκνα άνω των 18 που είναι σπουδαστές των ΙΕΚ ( ιδιωτικών-δημοσίων), των Κολεγίων ή σπουδαστές της ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης που δεν έχουν ακαδημαϊκή ταυτότητα (πάσο) όπως οι Σχολές Θεάτρου, Χορού κλπ, ή φοιτητές των αναγνωρισμένων ιδρυμάτων του εξωτερικού, ή μαθητές του Μεταλυκειακού έτους-Τάξης μαθητείας των ΕΠΑΛ, πρέπει να έχουν πρόσφατες βεβαιώσεις σπουδών (να έχουν εκδοθεί εντός του 2019) από τις σχολές φοίτησης τους.

6 Στις περιπτώσεις εν διαστάσει γονέων που διεκδικούν και οι δύο, για τα ίδια εξαρτώμενα τέκνα, το επίδομα παιδιού, είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική επισύναψη της δικαστικής απόφασης ή τυχόν ιδιωτικού συμφωνητικού ρύθμισης της επιμέλειας των τέκνων ή υπεύθυνης δήλωσης του άλλου γονέα ή ηλεκτρονική συναίνεση του άλλου συζύγου.

7 Στις περιπτώσεις των διαζευγμένων γονέων είναι υποχρεωτική η αναγραφή της δικαστικής απόφασης και σε περίπτωση που διεκδικούν και οι δύο, για τα ίδια εξαρτώμενα τέκνα το επίδομα παιδιού, θα είναι υποχρεωτική η επισύναψη της δικαστικής απόφασης ανάθεσης επιμέλειας.

Σε κάθε περίπτωση που θα λείπει κάποιο πιστοποιητικό αυτό θα πρέπει να επισυνάπτεται ξεχωριστά στην αίτηση του Α21.

Χαλκίδα: Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards