Αρχική » Έρχονται σημαντικές αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου στην Ελλάδα

Έρχονται σημαντικές αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου στην Ελλάδα

από admin
Έρχονται σημαντικές αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου στην Ελλάδα

Πληθωρισμός και άνοδος του δείκτη loss ratio οδηγεί σε νομοτελειακά σε αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου.

Ασφάλιστρα αυτοκινήτου :Το πορτοφόλι των καταναλωτών αδειάζει με την κυβέρνηση εκτός από θιασώτες να είναι και θεατές.
Οι ανεξέλεγκτες αυξήσεις στο πετρέλαιο και τα παράγωγα πετρελαίου έχουν περάσει στο DNA της ελληνικής οικονομίας.
Ο κίνδυνος αυξάνεται ενώ η διόρθωση αργεί με την Ελλάδα να είναι στις πρώτες χώρες των μεγάλων αυξήσεων στην Ευρώπη.

Μετριασμός με ψηφιοποίηση

Ασφάλιστρα αυτοκινήτου :Οι ασφαλιστικές, όπως είναι η Interamerican ή Eurolife, η Εθνική Ασφαλιστική επενδύουν στην ψηφιοποίηση από το αυτοκίνητο μέχρι την υγεία και την ζωή, την περιουσία και τα ατυχήματα και διαχείριση κεφαλαίων, προκειμένου να σηκώσουν ασπίδα απέναντι στο ντόμινο των αυξήσεων.
Ωστόσο το τσουνάμι του πληθωρισμού και η αύξηση της κυκλοφορίας των οχημάτων αναπόφευκτα και των ατυχημάτων λόγω της οδηγικής συμπεριφοράς του Ελληνα στα επίπεδα του 2019 οδηγούν σε αυξήσεις τιμολογίων.
Κάποιες αυξήσεις θα απορροφηθούν από τις ασφαλιστικές και κάποιες θα περάσουν στους ασφαλισμένους, τονίζουν στο ΒΝ στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, προσθέτοντας ότι η ψηφιοποίηση και η direct πώληση συγκρατεί τις μεγάλες αυξήσεις στον κλάδο αυτοκινήτου.

Τα μη συνεργαζόμενα συνεργεία αυξάνουν το κόστος επισκευής

Ειδικότερα, καταλύτης των αυξήσεων στα ασφάλιστρα αυτοκίνητου είναι σήμερα τα συνεργεία αυτοκινήτων και το αυξημένο κόστος επισκευών λόγω της αύξησης των παραγώγων πετρελαίου.
Συγκρατημένες αυξήσεις θα δουν οι ασφαλισμένοι, ασφαλιστικών που διαθέτουν δικά τους συνεργεία, όπως το «car point» , ωστόσο η επιλογή για παράδειγμα ενός συνεργαζόμενου συνεργείου , ή μη συνεργαζόμενου συνεργείου καθορίζει και το κόστος.
«Η ασφαλιστική μπορεί να προτείνει δεν μπορεί να επιβάλλει» τονίζουν πηγές του ΒΝ ωστόσο από τις επιλογές αυτές εξαρτάται αν το κόστος θα ανέβει ή θα μείνει σε ελεγχόμενα επίπεδα.

Στο 10% η αύξηση του μέσου κόστους επισκευής μέχρι τέλος του έτους

Ενδεικτικά το μέσο κόστος επισκευής αυτοκινήτων έχει αυξηθεί μεταξύ 5% και 7% ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες μέχρι το τέλος του έτους θα φτάσει στο επίπεδο του 10%.
Οι αυξήσεις είναι δεδομένες με τις ασφαλιστικές.
Όσες από τις ασφαλιστικές δεν προσαρμοστούν και διατηρήσουν το τιμολόγιο του ασφαλίστρου στα σημερινά επίπεδα αναφέρουν πηγές του ΒΝ θα αναγκαστούν να το κάνουν απότομα με αμφίβολο αποτέλεσμα.
Ασφαλιστικές, τέλος που θα επιδιώξουν να κρατήσουν το ασφάλιστρο σε χαμηλά επίπεδα για να πάρουν τζίρους πιθανά να βρεθούν στο «κόκκινο», όπου ναι μεν θα γράψουν τζίρους αλλά δύσκολα θα γράψουν κερδοφορία κατά την οικονομική χρήση.

Έλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr


Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards