Από απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα μέχρι και επαναφορά των SMS μιλούν τα νέα σενάρια αναφορικά με ένα νέο lockdown για την Αττική καθώς τα κρούσματα του κορωνοιού φέρεται να έχουν ανησυχήσει τους λοιμωξιολόγους και κατά συνέπεια κυβέρνηση.

Την Τετάρτη, 16.09.2020, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 312 νέα κρούσματα και έτσι η κυβέρνηση σκέφτεται να κλείσει όλη την Αττική!

Επιβαρύνεται η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας σε ό,τι αφορά τη μετάδοση του κορωνοϊού.

-και τα νέα περιστατικά λοίμωξης covid-19 που ο ιός προκαλεί, με τις επιστημονικές και υγειονομικές αρχές να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση για την αντοχή του συστήματος υγείας, ιδίως των κλινών ΜΕΘ.

To τελευταίο 24ωρο 529 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, με τους 161 να χρειάζονται εντατική νοσηλεία σε ειδική μονάδα (ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΛ).
Η κυβέρνηση δίνει ένα περιθώριο 10 ημερών προκειμένου να διαπιστώσει αν αποδίδουν σε αριθμούς τα νέα μέτρα.Αν αυτό δεν συμβεί τότε σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, η κυβέρνηση θα… πατήσει το κουμπί για ακόμη αυστηρότερα μέτρα αφήνοντας πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός αποκλεισμού νέο lock down κάτι το οποίο προανήγγειλε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Με τα δύο τρίτα των κρουσμάτων να βρίσκονται πλέον στο λεκανοπέδιο κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι μελετούν το σχέδιο που θα σπάσει την αλυσίδα μετάδοσης. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα στη συνάντησή του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας τα άφησε όλα ανοιχτά.

Σε δέκα μέρες αν τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ σήμερα δεν αποδώσουν τότε η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική παντού.Το δεύτερο σενάριο είναι και το πλέον δύσκολο να εφαρμοστεί καθώς περιλαμβάνει απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ πιθανόν με επαναφορά των sms. Στόχος είναι να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα συγχρωτισμού σε πάρκα και πλατείες.

Το τελευταίο στάδιο θα περιλαμβάνει καθολικό αποκλεισμό στην Αττική. Είναι κάτι που θέλει πάση θυσία να αποφύγει η κυβέρνηση όμως όλα θα κριθούν από τα επιδημιολικά δεδομένα.Loading...