Έβρος: Οι Τούρκοι φώναζαν στους μετανάστες να επιτεθούν στους Έλληνες στρατιωτικούς

Το κλίμα έντασης που επικράτησε στον Έβρο μετέφερε στο δελτίο ειδήσεων του CNN Greece η δημοσιογράφος Ευδοκία Μύτιλη που βρίσκεται στις Καστανιές.

“Μετανάστες και πρόσφυγες” πέταξαν κινητά, έκοψαν τον φράχτη και προσπάθησαν να μπουν στα ελληνικά σύνορα.Μάλιστα, όπως μετέδωσε η Ευδοκία Μύτιλη, οι Τούρκοι φώναζαν από τα μεγάφωνα συνθήματα στον κόσμο να επιτεθεί στους Έλληνες στρατιωτικούς και στις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο και συγκεκριμένα στο κλιμάκιο 1.

Από την πλευρά τους οι Έλληνες στρατιωτικοί και αστυνομικοί τους απέτρεψαν να μπουν στην χώρα και ακολούθησε πετροπόλεμος, ενώ έγινε και εκτεταμένη ανταλλαγή χημικών και από τις δύο πλευρές. Από τα επεισόδια έσπασαν και οχήματα του ελληνικού στρατού.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι πρόσφυγες και μετανάστες κατάφεραν και άνοιξαν έξι τρύπες στο φράχτη ώστε να περάσουν στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στους κατοίκους της περιοχής, αναφέρουν πως η κατάσταση δεν είναι καινούρια για αυτούς, ωστόσο δεν υπήρχε τέτοιος όγκος ανθρώπων που προσπαθούν να εισέλθουν στην Ελλάδα.

Επίσης, φοβούνται τη στάση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος είπε ότι θα ανοίξει τα σύνορα.

Μάλιστα, οι πολίτες στέλνουν το μήνυμα: «Δεν φοβόμαστε, είμαστε εδώ να κρατήσουμε τις Θερμοπύλες της Ελλάδας και ολόκληρου του κόσμου».

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here