Αρχική » Φόβοι για πυρηνικό ατύχημα μετά τη βύθιση του «Moskva»

Φόβοι για πυρηνικό ατύχημα μετά τη βύθιση του «Moskva»

από admin
Πόλεμος στην Ουκρανία-Φόβοι για πυρηνικό ατύχημα μετά τη βύθιση του «Moskva»

Φόβους για πυρηνικό ατύχημα στο σημείο όπου βυθίστηκε η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου «Moskva» εκφράζουν ειδικοί, που δεν αποκλείουν την πιθανότητα το καταδρομικό να μετέφερε πυρηνικές κεφαλές!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι αντιπλοϊκοί πύραυλοι Vulkan P-1000, οι οποίοι βυθίστηκαν μαζί με το «Moskva», είναι πιθανόν να έφεραν πυρηνικές κεφαλές, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει περιστατικό «σπασμένου βέλους», όπως ονομάζεται στη στρατιωτική αργκό οποιοδήποτε ατύχημα σχετίζεται με πυρηνικά όπλα.

Ο Μιχαήλο Σάμους, επικεφαλής στρατιωτικού think-tank με έδρα τη Λβιβ, προειδοποίησε ότι το «Moskva» ήταν σχεδιασμένο έτσι ώστε να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές στη «μύτη» των υπερηχητικών πυραύλων Ρ-1000.

«Πάνω στο “Moskva” μπορεί να υπάρχουν πυρηνικές κεφαλές- δύο μονάδες», είπε ο Σάμους, ενώ ο Αντρέι Κλιμένκο, εκδότης της «Black Sea News» και της ουκρανικής εφημερίδας «Defence Express», κάλεσε τα κράτη της Μαύρης Θάλασσας -Τουρκία, Ρουμανία, Γεωργία και Βουλγαρία- να επιμείνουν για εξηγήσεις.

Την ίδια στιγμή, η «Black Sea News» αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι μίλησε με ειδικούς, οι οποίοι έδωσαν ομόφωνα και ανεξάρτητα την απάντηση ότι «υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα να έφερε πυρηνικά», με την εφημερίδα να αναρωτιέται: «Υπάρχουν πάντα πυρηνικά στο πλοίο ή φορτώνονται κατόπιν ειδικής εντολής;».

Αγνοείται η τύχη περίπου 450 μελών του πληρώματος
Μέχρι στιγμής μόνο 64 μέλη του πληρώματος έχουν διασωθεί από τουρκικό πλοίο, ενώ παραμένει άγνωστη η μοίρα των περίπου 450 υπολοίπων. Η Ρωσία, που παραδέχτηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης τη βύθιση του πλοίου, ισχυρίζεται ότι είχε εκκενωθεί πλήρως το «Moskva», όμως βίντεο από το λιμάνι της Σεβαστούπολης φέρεται ότι δείχνει δεκάδες αυτοκίνητα ναυτών παρατημένα ακόμα εκεί.

   

balsamopsyxhs

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards