Αρχική » Γεωργιάδης: Τα σούπερ μάρκετ δεν θα πωλούν παιχνίδια – Αν γεμίσει η Ερμού σταματάει το click away

Γεωργιάδης: Τα σούπερ μάρκετ δεν θα πωλούν παιχνίδια – Αν γεμίσει η Ερμού σταματάει το click away

από admin
Γεωργιάδης: Τα σούπερ μάρκετ δεν θα πωλούν παιχνίδια – Αν γεμίσει η Ερμού σταματάει το click away

Μιλώντας σε εκπομπή του «ΣΚΑΪ», ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε σε αντίστοιχες κινήσεις για άρση των μέτρων που έχουν γίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπου παρατηρήθηκε άνοδος των επιδημιολογικών δεδομένων, φέρνοντας σαν παράδειγμα τη Γερμανία πριν απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το τι ισχύει μετά το μερικό άνοιγμα της αγοράς και για την εφαρμογή του click away.Ένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν αφορούσε την πώληση παιχνιδιών, ενόψει και των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, από τα σούπερ μάρκετ. «Δεν θα επιτρέπονται τα παιχνίδια στα σούπερ μάρκετ», ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης και στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους της απόφασης.

«Τα καταστήματα παιχνιδιών κάνουν κάθε χρόνο το 30% του τζίρου τους στις γιορτές και τώρα δεν τους επιτρέπουμε να ανοίξουν, θέλουμε λοιπόν να δουλέψουν τουλάχιστον με την παράδοση εκτός. Αν επιτρέπαμε στα σούπερ μάρκετ να πωλούν παιχνίδια, θα μειώναμε πάρα πολύ την πιθανότητα να αγοράσει κάποιος από τα καταστήματα μέσω της διαδικασίας από το ίντερνετ και το τηλέφωνο», σχολίασε.

Μάλιστα, διευκρίνισε πως όσα σούπερ μάρκετ μπορούν να υποστηρίξουν τη διαδικασία του click away θα μπορούν να πουλήσουν παιχνίδια, αλλά όχι εντός του καταστήματος.Όπως εξήγησε, αυτό συμβαίνει και για να μειωθεί η κινητικότητα, αναφέροντας χαρακτηριστικά «αν το επιτρέπαμε αυτό, θα πήγαινε όλη η οικογένεια μαζί στο σούπερ μάρκετ για να διαλέξει το παιδί το παιχνίδι. Τώρα θα διαλέξει το παιδί το παιχνίδι, θα το παραγγείλει ο πατέρας ή η μητέρα από το τηλέφωνο ή το διαδίκτυο και θα πάει ένας να το πάρει».

Ο υπουργός υπογράμμισε πως στη διαδικασία του click away έχει το δικαίωμα να πάει στο κατάστημα για την παραλαβή εκτός μόνο ένα πρόσωπο. Ανέφερε πως θα υπάρχει ελαστικότητα μια ώρα πριν και μια ώρα μετά την παραγγελία σε ό,τι αφορά τους χρόνους, αλλά και αυστηρότητα στο να μην μπαίνει κανείς μέσα στο κατάστημα. Εξήγησε ότι αυτό είναι απαράβατο μέτρο και θα υπάρχουν πολύ αυστηρά πρόστιμα, ενώ δεν θα γίνονται ανεκτές δικαιολογίες όπως «δεν λειτουργούσε το pos εκτός καταστήματος ή δεν ήθελα να δώσω την κάρτα μου στο κατάστημα χωρίς να είμαι παρόν».

Στη συνέχεια, ο υπουργός υπογράμμισε πως «είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή και πρέπει να περάσουμε όλοι μαζί απέναντι. Να καταφέρουμε να είναι όλες οι επιχειρήσεις σε λειτουργία και όλοι οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους όταν τελειώσει η πανδημία». Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα που παρουσιάστηκαν ήταν τέτοια που δεν επέτρεπαν περαιτέρω άνοιγμα αγοράς και κάλεσε μάλιστα όλους τους φορείς του εμπορίου που συμμετείχαν στις συσκέψεις αν ισχύει κάτι διαφορετικό να τον διαψεύσουν.«Αν γεμίσει η Ερμού, σταματάει το click away»
Νωρίτερα, στην ίδια συνέντευξη, ο υπουργός Ανάπτυξης είχε αναφέρει επίσης πως η παράδοση εκτός δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον τζίρο των εορτών. Εξήγησε, όμως, πως ο στόχος της κυβέρνησης είναι να δώσει μια μικρή «ανάσα» στην αγορά χωρίς να παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού έξω από τα καταστήματα.

«Εάν γίνει συνωστισμός με την παράδοση εκτός, αν δούμε ότι γεμίζει πάλι η Ερμού, θα την κόψουμε την παράδοση εκτός», τόνισε. Επίσης, ανέφερε πως με την παράδοση εκτός θα διευκολυνθούν και οι εταιρίες ταχυμεταφορών που έχουν «φρακάρει» από τον όγκο των παραγγελιών που δεν έχουν εκτελέσει ακόμα.

«Αν ανέβαινε η κινητικότητα και είχαμε χιλιάδες νεκρούς μετά από κάποιες ημέρες, κανείς δεν μπορεί να πάρει στο λαιμό του τόσους ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά.Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards