Διεθνής συναγερμός έχει σημάνει για τους επιβεβαιωμένους θανάτους παιδιών από οξεία ηπατίτιδα, για τις μεταμοσχεύσεις ήπατος που χρειάστηκαν 12 παιδιά μέχρι στιγμής, αλλά και τα κρούσματα της νόσου που έχουν εμφανιστεί παγκοσμίως.

Τουλάχιστον τέσσερα παιδιά στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου ενός που πέθανε και ενός που χρειάστηκε μεταμόσχευση ήπατος, έχουν καταγραφεί ως περιπτώσεις οξείας ηπατίτιδας, ενώ ήδη στην Ινδονησία τρία παιδιά πέθαναν τον περασμένο μήνα από οξεία ηπατίτιδα σύμφωνα με το Bloomberg.

Επιπλέον το Σαββατοκύριακο, η Σιγκαπούρη επιβεβαίωσε ένα κρούσμα οξείας ηπατίτιδας σε μωρό 10 μηνών και διερευνά εάν συνδέεται με άλλες περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί παγκοσμίως.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, έχουν αναφερθεί σχεδόν 200 κρούσματα τα 114 από τα οποία καταγράφηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Άλλα πιθανά κρούσματα έχουν εντοπιστεί στις ΗΠΑ (19), στην Ισπανία (13), στο Ισραήλ (12), τη Δανία (6), την Ιρλανδία (5), την Ολλανδία (4), την Ιταλία (4), τη Νορβηγία (2), στη Γαλλία ( 2), στη Ρουμανία (1) και στο Βέλγιο (1).

   
Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here