Αρχική » Η 12χρονη έχει περιγράψει στους αστυνομικούς ότι πήγε σε περίπου 10-15 ραντεβού με άντρες που δυνητικά είναι σε θέση να αναγνωρίσει.

Η 12χρονη έχει περιγράψει στους αστυνομικούς ότι πήγε σε περίπου 10-15 ραντεβού με άντρες που δυνητικά είναι σε θέση να αναγνωρίσει.

από admin
Ραγδαίες εξελίξεις: Συνέλαβαν και 10ο πρόσωπο για τον παιδοβιασμό της 12χρονης

Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια: Προ των πυλών οι ταυτοποιήσεις των «πελατών»

Κλήσεις για κατάθεση θα λάβουν τα πρόσωπα που φέρονται να συνομίλησαν είτε διαδικτυακά είτε μέσω sms με τον 53χρονο Ηλία Μίχο, με στόχο να κλείσουν ραντεβού με το 12χρονο κορίτσι που έπεσε κατ’ εξακολούθηση θύμα βιασμού.

Οι αστυνομικοί δίνουν προτεραιότητα στον εντοπισμό των 10-15 ατόμων που φέρονται να βίασαν ως «πελάτες» του 53χρονου το παιδί. Στη συνέχεια, η έρευνα θα επεκταθεί σε περισσότερα από 200 άτομα που φέρονται να εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να συναντήσουν την 12χρονη, χρησιμοποιώντας διαδικτυακή εφαρμογή ανώνυμης ανταλλαγής μηνυμάτων.

Η 12χρονη έχει περιγράψει στους αστυνομικούς ότι πήγε σε περίπου 10-15 ραντεβού με άντρες που δυνητικά είναι σε θέση να αναγνωρίσει. Στον κύκλο των ατόμων αυτών εστιάζουν την έρευνά τους οι Αρχές, με τη βοήθεια των επιστημόνων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που έχουν βάλει στο μικροσκόπιο το κινητό τηλέφωνο και το λάπτοπ του 53χρονου καταστηματάρχη.

Αστυνομικές πηγές περιγράφουν ότι «αρχικά θα γίνει προσπάθεια ταυτοποίησης των 10-15 ατόμων και στη συνέχεια θα κληθούν για κατάθεση. Μόνο εάν υπάρξει αναγνώρισή τους από το παιδί θα συλληφθούν με τις κατηγορίες με τις οποίες συνελήφθη και ο 42χρονος ‘πελάτης’ Ιωάννης Σοφιανίδης, ο οποίος προσώρας είναι ο μοναδικός από τους πελάτες του 53χρονου που έχει επισήμως ταυτοποιηθεί».

Το παιδί καλείται να σηκώσει ένα πολύ μεγάλο βάρος το επόμενο διάστημα και γι’ αυτό του έχει δοθεί από την πρώτη στιγμή ψυχολογική υποστήριξη.

Οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές θα εξετάσουν τα μηνύματα που αντάλλασσε ο καταστηματάρχης των Σεπολίων για να «χαρτογραφήσουν» τα ραντεβού που είχε κλείσει. Εκτιμάται ότι κάποια από τα μηνύματα αυτά έχουν διαγραφεί και για το λόγο αυτό με ειδικές τεχνικές θα γίνει ανάκτηση των δεδομένων.

Αίσθηση προκαλεί ότι ο 53χρονος επιδίωκε να έχει σχέσεις με αστυνομικούς, προκειμένου να έχει την «έξωθεν καλή μαρτυρία». Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που είχε αναρτήσει με αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πηγές από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σχολιάζοντας δημοσιεύματα περί «κωλυσιεργίας» στη λήψη της καταγγελίας από την οικογένεια της 12χρονης σε βάρος του συλληφθέντα, σημειώνουν: «Μόλις τα μέλη της οικογένειας του κοριτσιού μετέβησαν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, αμέσως παραπέμφθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία, δηλαδή στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση και η διαδικασία κύλησε όπως προβλέπεται».

Σημειώνεται ότι πολύ σημαντική ήταν η εξέλιξη που αφορά στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο από την Εισαγγελία. Οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές εντείνουν την έρευνά τους για να αποκαλυφθούν όλοι εκείνοι που βίασαν το κορίτσι σε αυτοκίνητα και δωμάτια αλλά και αυτοί που επιχείρησαν να κλείσουν ραντεβού μαζί του.

Η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων έχει συλλέξει υλικό που ξεδιπλώνει τη δράση του 53χρονου, ενώ έχει βάλει στο μικροσκόπιο μία σειρά από διαδικτυακά προφίλ που ήρθαν σε επαφή με τον 53χρονο καταστηματάρχη για να κλείσουν ραντεβού με την 12χρονη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ονόματα στα προφίλ συνήθως δεν αντιστοιχούσαν στα πραγματικά στοιχεία του χρήστη, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και «πακιστανικά» τηλέφωνα (που αντιστοιχούν σε «αχυρανθρώπους»). Αυτό, πάντως, δεν σημαίνει ότι οι Αρχές δε μπορούν να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους.

Ο 53χρονος είχε δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ σε εφαρμογή που παρέχει ανώνυμο τσατ (ανταλλαγή μηνυμάτων). Ωστόσο, κανείς δεν αποκλείει και το σενάριο να εξέδιδε την 12χρονη και μέσω ατόμων του κύκλου του, χωρίς δηλαδή να προηγηθεί συνεννόηση μέσω της εφαρμογής.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards