Αρχική » Η ανθρωπότητα μπαίνει στην πιο κρίσιμη περίοδο. Τι θα συμβεί και πως θα αντιδράσουν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Η ανθρωπότητα μπαίνει στην πιο κρίσιμη περίοδο. Τι θα συμβεί και πως θα αντιδράσουν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

από admin
Η ανθρωπότητα μπαίνει στην πιο κρίσιμη περίοδο. Τι θα συμβεί και πως θα αντιδράσουν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Αρμαγεδδών: Η Ρωσία ετοίμασε ειδικό τακτικό πυρηνικό όπλο για χρήση στην Ουκρανία – Ηλεκτρομαγνητικός παλμός θα “ψήσει” τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό – Τι εξετάζουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την χρήση τακτικού πυρηνικού όπλου στο πεδίο των μαχών στην Ουκρανία . Σύμφωνα με πληροφορίες, δυτικές και αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η Ρωσία θα πυροδοτήσει “ειδικό τακτικό πυρηνικό όπλο” στην Ουκρανία.

Τα ερωτήματα που απασχολούν το ΝΑΤΟ είναι εάν η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει μόνο μία ή περισσότερες τακτικές πυρηνικές βόμβες, τι ισχύ θα έχουν αυτές και πως θα πρέπει να αντιδράσει μετά το ΝΑΤΟ.

Η ανθρωπότητα μπαίνει στην πιο κρίσιμη περίοδο. Όλοι εστιάζουν πλέον στο τι θα συμβεί και πως θα αντιδράσουν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ αμέσως μετά την χρήση αυτού του ειδικού τακτικού πυρηνικού όπλου.

Αναλυτές λένε ότι η Μόσχα πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει μία ή περισσότερες «τακτικές» πυρηνικές βόμβες ή πυρηνικές βόμβες πεδίου μάχης.

Πρόκειται για μικρά όπλα, που κυμαίνονται από 0,3 κιλοτόνους έως 100 κιλοτόνους εκρηκτικής ισχύος, σε σύγκριση με τους 1,2 μεγατόνους της μεγαλύτερης στρατηγικής κεφαλής των ΗΠΑ ή της βόμβας 58 μεγατόνων που δοκίμασε η Ρωσία το 1961.

Οι τακτικές βόμβες έχουν σχεδιαστεί για να έχουν περιορισμένο αντίκτυπο στο πεδίο της μάχης, σε σύγκριση με τα στρατηγικά πυρηνικά όπλα που έχουν σχεδιαστεί για να πολεμούν και να κερδίζουν όλους τους πολέμους.

Αλλά το “μικρό” και το “περιορισμένο” είναι σχετικό: Η ατομική βόμβα που έριξαν οι ΗΠΑ στη Χιροσίμα το 1945 με καταστροφικό αποτέλεσμα ήταν μόλις 15 κιλοτόνων.

Ηλεκτρομαγνητικός παλμός θα θέσει εκτός λειτουργίας τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό
Οι δυτικοί αναλυτές λένε ότι ο στόχος της Ρωσίας με τη χρήση τακτικής πυρηνικής βόμβας στην Ουκρανία θα ήταν να την τρομάξει να παραδοθεί ή να υποταχθεί στις διαπραγματεύσεις και να διχάσει τους δυτικούς υποστηρικτές της χώρας.

Ο Mark Cancian, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας στο Διεθνές Πρόγραμμα Ασφάλειας CSIS στην Ουάσιγκτον, είπε ότι η Ρωσία δεν θα χρησιμοποιούσε πιθανότατα πυρηνικά όπλα στην πρώτη γραμμή.

Η κατοχή 20 μιλίων (32 χιλιομέτρων) εδάφους θα μπορούσε να απαιτήσει 20 μικρές πυρηνικές βόμβες, μικρά κέρδη για τους τεράστιους κινδύνους εισαγωγής πυρηνικών όπλων και πυρηνικών επιπτώσεων.

«Η χρήση μόνο ενός δεν θα είναι αρκετή», είπε ο Cancian.

Η Μόσχα θα μπορούσε αντ ‘αυτού να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα και να αποφύγει σημαντικές απώλειες πυροδοτώντας μια πυρηνική βόμβα πάνω από το νερό ή ψηλά πάνω από την Ουκρανία για να δημιουργήσει έναν ηλεκτρομαγνητικό παλμό που θα θέσει εκτός λειτουργίας τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό των Ουκρανών.

Το σενάριο αυτό είναι και το πιο πιθανό.

Ή η Ρωσία θα μπορούσε να επιλέξει μεγαλύτερη καταστροφή: να επιτεθεί σε μια στρατιωτική βάση της Ουκρανίας ή να χτυπήσει ένα αστικό κέντρο όπως το Κίεβο, προκαλώντας μαζικές απώλειες και πιθανώς σκοτώνοντας την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Τέτοια σενάρια «σχεδιάστηκαν πιθανότατα για να διασπάσουν τη συμμαχία του ΝΑΤΟ και την παγκόσμια συναίνεση εναντίον του Πούτιν», έγραψε την Παρασκευή στο Substack ο Jon Wolfsthal, πρώην ειδικός σε θέματα πυρηνικής πολιτικής του Λευκού Οίκου.

Αλλά «δεν είναι σαφές εάν θα πετύχει και θα μπορούσε να θεωρηθεί εξίσου εύκολα ως απόγνωση όσο και ως αποφασιστικότητα», είπε.

Συνέχεια στο warnews247

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards