Αρχική » Κύμα αρκτικού ψύχους θα «χτυπήσει» την Ευρώπη την επόμενη εβδομάδα – Το πρώτο crash test για την ενέργεια

Κύμα αρκτικού ψύχους θα «χτυπήσει» την Ευρώπη την επόμενη εβδομάδα – Το πρώτο crash test για την ενέργεια

από admin
Κύμα αρκτικού ψύχους θα «χτυπήσει» την Ευρώπη την επόμενη εβδομάδα - Το πρώτο crash test για την ενέργεια.Η αρκτική παγωνιά που θα επικρατήσει στη δυτική Ευρώπη την επόμενη εβδομάδα θα είναι το πρώτο crash test για το πόσο πρόθυμοι είναι οι άνθρωποι να καθυστερήσουν την ενεργοποίηση της θέρμανσης σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας και διευκόλυνσης των προϋπολογισμών των νοικοκυριών.

Crash test για την ενέργεια. Η αρκτική παγωνιά που θα επικρατήσει στη δυτική Ευρώπη την επόμενη εβδομάδα θα είναι το πρώτο crash test για το πόσο πρόθυμοι είναι οι άνθρωποι να καθυστερήσουν την ενεργοποίηση της θέρμανσης σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας και διευκόλυνσης των προϋπολογισμών των νοικοκυριών.

Σύμφωνα με το Bloomberg οι θερμοκρασίες στο Λονδίνο θα είναι σχεδόν 5 βαθμούς Κελσίου κάτω από το μέσο όρο, πέφτοντας έως και 6,5 βαθμούς Κελσίου τη νύχτα της 27ης Σεπτεμβρίου, όπως προβλέπει η εταιρεία Maxar Technologies Inc.

Στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας η θερμοκρασία θα είναι 3,5 βαθμούς Κελσίου κάτω από τα συνήθη επίπεδα στις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ τμήματα της Γαλλίας και της Ισπανίας θα αντιμετωπίσουν επίσης θερμοκρασίες 3-4 βαθμούς χαμηλότερες από τον εποχικό κανόνα.

Λαμβάνουν μέτρα οι διαχειριστές
Οι διαχειριστές του δικτύου καταρτίζουν σχέδια για το πώς θα μοιράσουν την ενέργεια, αν χρειαστεί αυτό το χειμώνα.

Με τις επιλογές να έχουν εξαντληθεί για την αντικατάσταση των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου, το βάρος πέφτει στη μείωση της ζήτησης.

Ιδανικά, αυτό γίνεται οικειοθελώς από τους καταναλωτές, αλλά αν όχι, υπάρχουν διάφορα μέτρα που μπορεί να λάβει μια εταιρεία δικτύου, το πιο ακραίο από τα οποία είναι οι οργανωμένες διακοπές.

Crash test για την πειθαρχία στην κατανάλωση ενέργειας
“Θα γίνει ακόμη πιο κρύος στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, καθώς αρκτικός αέρας θα εισχωρήσει προς τα νότια, και ένας ισχυρός βόρειος άνεμος θα επιτείνει την ψυχρή αίσθηση”, σύμφωνα με το βρετανικό Μετεωρολογικό Γραφείο.

Η περίοδος θέρμανσης δεν ξεκινά επίσημα πριν από τον Οκτώβριο, όταν οι θερμοκρασίες θα επανέλθουν στα κανονικά επίπεδα, αλλά είναι ένα reality-check για την πειθαρχία της περιοχής στην κατανάλωση ενέργειας, καθώς οι κυβερνήσεις προσπαθούν να μειώσουν τη χρήση ενέργειας από όλες τις γωνιές της οικονομίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συζητά έναν υποχρεωτικό στόχο μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας.

Το πρώτο crash test για την ενέργεια

Ενώ οι κυβερνήσεις αποδεσμεύουν δισεκατομμύρια ευρώ για να στηρίξουν τους καταναλωτές που παλεύουν με την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους, η ελπίδα είναι ότι πολλοί άνθρωποι θα κρατήσουν τους θερμοστάτες τους χαμηλωμένους ακόμη και τους ψυχρότερους μήνες.

“Εμφανίζονται κάποια σημάδια μείωσης της ζήτησης από τα νοικοκυριά λόγω της εκτίναξης των τιμολογίων λιανικής”, δήλωσε η EnergyScan, η πλατφόρμα ανάλυσης αγοράς της Engie SA. “Αλλά αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί τις επόμενες εβδομάδες”.

Με πολλούς ανθρώπους να επιστρέφουν στο γραφείο, η ζήτηση ενέργειας αναμένεται να κορυφωθεί τις πρώτες πρωινές και τις τελευταίες απογευματινές ώρες, ιδίως με τα περισσότερα φώτα που ανάβουν καθώς οι μέρες μικραίνουν.

Στη Βρετανία, υπάρχουν ενδείξεις ότι η ζήτηση φυσικού αερίου νωρίς το πρωί αυξάνεται ήδη αυτή την εβδομάδα, όπως δείχνουν τα στοιχεία του διαχειριστή δικτύου National Grid Plc. Η αιολική παραγωγή ήταν επίσης χαμηλή, υπογραμμίζοντας ότι ο ακίνητος καιρός σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες θα μπορούσε να είναι δύσκολος αυτόν τον χειμώνα.

Οι κανονικές θερμοκρασίες θα επανέλθουν στις αρχές Οκτωβρίου, οπότε θα αυξηθεί και η αιολική παραγωγή.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards