Αρχική » Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί : Αυτό είναι το νέο email-απάτη – Μην ανοίγετε τα συνημμένα

Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί : Αυτό είναι το νέο email-απάτη – Μην ανοίγετε τα συνημμένα

από admin
Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί : Αυτό είναι το νέο email-απάτη - Μην ανοίγετε τα συνημμένα

Για το νέο email απάτη προειδοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. τους πολίτες – Πώς δραστηριοποιούνται οι επιτήδειοι.

Η Ελληνική Αστυνομία, με ανακοίνωσή της, προειδοποιεί τους πολίτες για μία ακόμα περίπτωση απάτης μέσω email. Αυτή τη φορά, οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν τα στοιχεία του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνου Τσουβάλα, ο οποίος τους στέλνει δήθεν επιστολή από αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, με εντυπώματα της ελληνικής σημαίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα πως ο αποδέκτης του email βρίσκεται υπό έρευνα από τις αρχές, για δήθεν υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων, οι επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες.

«Το κείμενο – μήνυμα που διακινείται μέσω emaιl, ως δήθεν επιστολή του γενικού γραμματέα, η οποία φέρει το ονοματεπώνυμό του αλλά με διαφορετική ιδιότητα ή λάθος σύνταξη (Τσουβίλας, αξιωματικός, Έλληνας αστυνομικός υπεύθυνος πολιτικής προστασίας με το ευρωπαϊκό γραφείο, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο για την Ανάλυση Εικόνων Πορνογραφικών CNAIP κ.α.) καθώς και ψευδή υπογραφή και σφραγίδα, είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό», τονίζει η ΕΛ.ΑΣ.

Ταυτόχρονα, καλεί τους πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο ή άλλα παρόμοια μηνύματα καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία, για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Δείτε το email- απάτη

Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί : Αυτό είναι το νέο email-απάτη
Μοιράσου το άρθρο!
Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards