Αρχική » Η κυβέρνηση δεν μειώνει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα – Επιμένει για τον ΕΦΚ στα καύσιμα

Η κυβέρνηση δεν μειώνει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα – Επιμένει για τον ΕΦΚ στα καύσιμα

από admin
Η κυβέρνηση δεν μειώνει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα - Επιμένει για τον ΕΦΚ στα καύσιμα

Σταθερή στην άποψή της ότι η μείωση των έμμεσων φόρων δεν θα βοηθήσει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της ακρίβειας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, παραμένει η κυβέρνηση.

Όχι σε μείωση του ΦΠΑ σε κατηγορίες τροφίμων, που επηρεάζονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, όχι και σε μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, λέει η κυβέρνηση, επιμένοντας στην άποψη ότι η ελάφρυνση των έμμεσων φόρων δεν θα βοηθήσει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της ακρίβειας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε: “Όποια οικονομικά μέτρα η κυβέρνηση είχε να ανακοινώσει για τη στήριξη των εισοδημάτων και το μετριασμό ακρίβειας τα έχουμε ανακοινώσει. Σταθμίζουμε τα γεγονότα.

Έχουμε εξηγήσει πολλές φορές γιατί δεν προκρίνουμε την αξιοποίηση φορολογικών εργαλείων”.

Δήλωσε επίσης ότι οι πολίτες θα αρχίσουν να βλέπουν αποτελέσματα στην τσέπη τους τις επόμενες εβδομάδες από την οριζόντια επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα και τα στοχευμένα μέτρα επιδότησης στις τιμές των καυσίμων.

Ερωτηθείς δε από το NEWS 24/7 εάν η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τη στάση της στο θέμα του ΕΦΚ καθώς και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, εκτιμούν ότι το ζήτημα πρέπει να τεθεί στο τραπέζι.

0 κ. Οικονόμου αναφέρθηκε εκ νέου στην επιδότηση στα καύσιμα για τα εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ και επανέλαβε:

“Έχουμε συζητήσει πολλές φορές γιατί προκρίνουμε αυτού του είδους τα μέτρα και όχι κάτι οριζόντιο που θα στερούσε έσοδα από προϋπολογισμό και θα οδηγούσε σε διεύρυνση της βάσης των δικαιούχων πέραν αυτών που έχουν περισσότερη ανάγκη”.

Τόνισε επίσης ότι: “Όλοι έχουν ανάγκη ελαφρύνσεων, όμως οι πόροι δεν είναι ατελείωτοι και η κυβέρνηση φροντίζει να τους διαθέτει στοχευμένα”.

   
Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards